Nieuws

Wrap met salami & tomaat

Wraps zijn ideaal om te vullen met gewokte gehakt & groente, of om borrelhapjes mee te maken. Maar je kunt er ook heerlijk mee lunchen! Deze wraps vulde ik met roomkaas, salami, tomaten & ijsbergsla.

Lees meer »

Kokos taartbodempjes

Ben je op zoek naar een alternatief voor mini taartbodems die vooral van bloem, boter & suiker zijn gemaakt? Probeer dan eens deze bodems met kokos! Ze zijn zoet, knapperig en er zit amper suiker in.

Lees meer »

3x brood: lunch inspiratie

Het is weer tijd voor een lekkere lunch! Vandaag maakte ik broodjes met o.a. hüttenkäse, nectarine, pesto, zongedroogde tomaat & pijnboompitten. En eentje met ham, maar die was natuurlijk niet voor mij :-) Waar hebben jullie vandaag mee geluncht?

Lees meer »

Broodpuddingcake

Deze broodpuddingcake is een ideaal recept om je oude brood mee op te maken. Serveer 'm warm met een bolletje vanille-ijs en je hebt een heerlijk nagerecht!

Lees meer »

Turks brood met roomkaas & zalm

Turks brood is lekker! Dit brood belegde ik met roomkaas, zalm, rucola & bieslook. Ik zette 'm tijdens het verjaardagsfeest van onze oudste op tafel & de schaal was zomaar leeg.

Lees meer »

Zuurdesem brownies

Brownies met een verrassend ingrediënt...! Kun jij raden wat er in zit? Mijn zwager & schoonzus vonden ze heerlijk, maar hadden geen idee wat er voor extra ingrediënt in zat. Zal ik het verklappen? Komt-ie: ik maakte ze met zuurdesem! :-)

Lees meer »

Aardappelschotel met kip & tomaat

Aardappels met groente, maar dan nét weer even anders! Deze mediterraans gekruide aardappeltjes met kip, aubergine, olijven en tomaat moeten weliswaar drie kwartier in de oven, maar de voorbereidingen heb je zo gedaan. Je hoeft namelijk niks voor te koken of bakken, zelfs de kip niet!

Lees meer »

Vanille kwarktaart

Vanille kwarktaart! Met een extra dikke koekbodem. Dit is met stip de favoriete taart van onze LJ. Vooral die bodem, natuurlijk...! :-D

Lees meer »

Italiaanse gehaktballen

Ik maakte weer eens een ovenschaal vol met gehaktballen! Ik kruidde ze zelf, met dit keer extra Italiaanse kruiden er door. En daarna bakte ik ze in de oven. Jus er bij & klaar! :-)

Lees meer »

Hamlasagne met spinazie

De eerste keer dat wij deze hamlasagne met spinazie aten was... op de camping! Echt waar. Ik maakte 'm in de skottelbraai, met een siliconen taartvorm. Lasagne is altijd lekker, maar als je kampeert smaakt 'ie minstens twee keer zo goed! :-)

Lees meer »

Frambozen kruimeltaart

Zijn jullie ook zo gek op kruimeltaart? Ik vind die lekker knapperig & zoete kruimels altijd zo lekker! Deze kruimeltaart maakte ik met een frambozenvulling. Lekker fris!

Lees meer »

Karnemelk pannenkoeken

Wij houden niet van karnemelk. Maar wel van deze karnemelk pannenkoeken! Misschien denk je dat ze door de karnemelk een beetje zuur smaken, maar dat is helemaal niet zo. Lekker met poedersuiker of vers fruit!

Lees meer »

Wrap met zalm & appel

Misschien zou je zalm niet zo snel met appel combineren, maar je kunt er een heel lekkere lunch of borrelhapje mee maken! Deze wraps met zalm, appel en pijnboompitjes moet je echt eens een keer proeven.

Lees meer »

Bloemkool-kerrie schotel

Bloemkool met aardappeltjes & kerriesaus uit de oven! Over deze maaltijd heb ik eigenlijk niet zo lang nagedacht, ik heb gewoon zo maar wat ingrediënten gemixt & in een ovenschaal gedaan. Dat pakte heel goed uit, want dit was erg lekker!

Lees meer »

4x brood: lunch inspiratie (2)

Lunchtijd! Vandaag maakte ik voor mezelf broodjes deze met kaas, dadels, roomkaas, banaan, tomaatjes, pindakaas, geitenkaas, cacaonibs, tomatentapenade & basilicum. Het was weer erg lekker :-) Wat stond er vanmiddag bij jullie op tafel?

Lees meer »