Frambozen kruimeltaart

Gepubliceerd op 26 augustus 2017 om 16:00

Zijn jullie ook zo gek op kruimeltaart? Ik vind die lekker knapperig & zoete kruimels altijd zo lekker! Deze kruimeltaart maakte ik met een frambozenvulling. Lekker fris!


Door alle frambozen is dit een friszure taart geworden. Geen mierzoet gebak dus! Een toefje slagroom hoort er daardoor wel echt bij; dat zorgt voor een goede verhouding zoet-zuur.

Frambozenkruimeltaart2182-1.jpg

Ingrediënten voor 1 taart van 8 stukjes

  • 1 lage quichevorm van ca. 12x35 cm of een ronde taartvorm van 19 cm doorsnede. 

Voor de bodem:

  • 65 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 65 gram kristalsuiker
  • 135 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 klein ei (of 2/3 van een groot ei)
  • 1/3 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 400 gram verse frambozen, of frambozen uit de diepvries
  • Evt. 50 gram suiker

Voor de kruimellaag:

  • 75 gram roomboter, koud
  • 100 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • evt. poedersuiker

 

En zo maak je 'm 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de taartvorm in met boter.
  2. Meng de kristalsuiker, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en zout voor de bodem in een grote kom door elkaar.
  3. Voeg de boter toe en kneed goed door elkaar. Voeg tenslotte het ei toe en kneed het deeg goed door elkaar tot je een mooie deegbal hebt. Ik deed dat gewoon met mijn handen, dat wilde beter dan met de mixer.
  4. Bekleed de bodem en de randen van de taartvorm met het deeg. Gebruik je een hogere ronde taartvorm, maak dan zelf een laag opstaand deegrandje. Let op: maak de bodem niet te dun, zeker niet als je frambozen uit de diepvries gebruikt. Daar komt veel vocht uit & als je een dunne bodem hebt gemaakt, wordt die te zacht. 
  5. Verdeel de frambozen over de taartbodem. Als je wat meer zoetigheid wilt, meng dan eerst 50 gram suiker door het fruit, voor je het over de taartbodem verdeelt.
  6. Nu moet je alleen nog de kruimellaag maken. Meng de bloem, suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Verkruimel het deeg over de taart.
  7. Schuif de taart in de oven en bak hem in 50 minuten gaar. Laat de taart afkoelen.
  8. Bestrooi de taart met poedersuiker. Serveer met een toef vers geklopte slagroom. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.