Wrap met zalm & appel

Gepubliceerd op 24 augustus 2017 om 16:00

Misschien zou je zalm niet zo snel met appel combineren, maar je kunt er een heel lekkere lunch of borrelhapje mee maken! Deze wraps met zalm, appel en pijnboompitjes moet je echt eens een keer proeven.


Ik heb deze wraps al meerdere keren gemaakt: als hapje op een feestje, of als lunchgerecht. Voor de lunch sneed ik de wraps in tweeën. 

Handig om te weten trouwens: hier lees je hoe je kunt voorkomen dat de appelstukjes bruin worden, en hier hoe je de wraps die je overhoudt voor langere tijd kunt bewaren.

Wrapmetzalmappel102-3.jpg

Ingrediënten voor 20 hapjes of 4 halve wraps

  • 2 grote tortilla wraps
  • 1 zoetzure appel, bijv. elstar of granny smith
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peper, zout
  • 100 gram gerookte zalm
  • handje pijnboompitjes


En zo maak je het

  1. Schil de appel, snijd het klokhuis er uit en schaaf met een (kaas)schaaf dunne plakjes van de appel. 
  2. Meng de zure room met de kwark en de mayonaise (ik gebruikte Mayonaise de Dyon, lees daar hier meer over). Breng op smaak met wat peper en zout. Smeer op elke wrap een dikke laag.
  3. Leg op elke wrap zalm, appelplakken en pijnboompitjes.
  4. Rol de wraps op, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze minstens een half uur in de koelkast. Daarna kun je de wraps gemakkelijk in stukjes snijden & vallen ze niet zo snel uit elkaar. Steek in elke helft of in elk stukje een prikker. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.