Voorkomen dat appel bruin wordt

Een in stukjes gesneden appel wordt zomaar bruin. En dat lijkt natuurlijk niet mooi. Met wat water en citroensap kun je dat heel simpel voorkomen.


Dat is heel handig als je met de appelpartjes hapjes wilt maken voor een feestje ofzo. Zo kun je die hapjes al ruim van te voren klaar maken & in de koelkast bewaren. Na een paar uur zien ze er nog steeds goed uit! 

Ingrediënten

  • 250 ml koud water
  • 1 eetlepel citroensap

 

En zo doe je het

  1. Meng de citroensap door het water.
  2. Laat de appelstukjes 5 minuten in het citroenwater liggen. 
  3. Laat de appelpartjes uitlekken.
  4. Bewaar de appelpartjes in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Dat is alles! Stelt niks voor, hè?

Reactie plaatsen

Reacties

AutiCook
4 jaar geleden

Mocht het gerecht geen zuur verdragen of dat je geen citroensap beschikbaar hebt, koolzuurhoudend water heeft hetzelfde effect op appels en is neutraal.