Nieuws

Gevulde speculaas rondo's

Nog meer Sinterklaas lekkers! Wij lusten deze gevulde speculaas rondo's trouwens het hele jaar door wel, hoor. Maar nu Sinterklaas er weer is kunnen we deze lekkere dikke koeken gewoon eten zonder dat we er een of ander excuus voor hoeven te verzinnen. Zó lekker!

Lees meer »

Kruidnoten

Hallo, Sinterklaas! Ik houd zo van deze tijd van het jaar. Jongens die vol spanning naar het Sinterklaasjournaal kijken... zou het dit jaar wel goed komen met de stoomboot, het grote boek van Sinterklaas en de pakjes? Zo leuk! En dan al die lekkere dingen die bij Sinterklaas horen... Met de jongens heb ik al een flinke lading kruidnoten gebakken. Wij zijn er helemaal klaar voor! :-D

Lees meer »

Koffiecups lade

Wat vinden jullie van onze lade voor de koffiecups? We hebben 'm al een tijdje hoor, maar ik vind 'm te leuk om niet even te laten aan jullie te laten zien! Ik heb een heel heel handige man (had ik al eens verteld, toch?) & die maakte deze mooie lade onder de plank waar ons Nespresso apparaat op staat!

Lees meer »

Waldkorn vloerbrood

Het meel moest op! Dus ik ben maar aan het bakken geslagen & maakte o.a. deze twee waldkorn vloerbroden. Lekker, wij zijn gek op korn brood! En al helemaal als het vers uit de oven komt. Dat ruikt ook zo lekker in huis! :-)

Lees meer »

Ketjap spätzle

Bij spätzle denk ik altijd aan Zwitserland! Daar at ik 't voor het eerst, nu alweer twee jaar geleden (kunnen we weer terug?). En sindsdien staat het thuis ook regelmatig op tafel, maar dan geef ik er vaak mijn eigen draai aan. Vandaag maakte ik 't met ketjap & varkensvlees. Ook lekker!

Lees meer »

Bosvruchtenyoghurt crumblecake

Dit is zo'n gevalletje 'het idee was leuk... maar de uitvoering kan nog wel wat beter', haha! Hij smaakt prima, deze bosvruchtenyoghurt crumblecake. Alleen wilde de onderkant van de cake niet samenwerken met de bovenkant. De kruimellaag brak er af... we hebben de cake dus maar in twee delen opgegeten! :-)

Lees meer »

Ninjago lampionnen

Laat de meute maar komen... wij zijn klaar voor Sint Maarten! Ik heb gewoon een paar zakken met koetjesrepen gekocht - en niet iets gebakken dus, dat doe ik hier nooit voor. Iets lekkers met een papiertje er om blijft in elk geval schoon! :-) Wat vinden jullie van de Ninjago lampionnen van de jongens? Die hebben ze samen met onze (heel erg creatieve) gastouder geknutseld. Leuk, hè?

Lees meer »

WEEKEND!

Gaan jullie nog wat leuks doen? Wij hebben morgen in elk geval een drukke dag: eerst twee voetbalwedstrijden van de oudste twee, daarna taxichauffeur zijn om twee van de drie jongens naar feestjes van vriendjes te brengen. En dan moet er natuurlijk Sint Maarten worden gelopen, om vervolgens de verjaardag van ons oudste nichtje te vieren. Vol dagje dus! Maar vanavond doen we lekker helemaal niks. Languit op de bank met wat lekkers er bij. Fijn weekend!

Lees meer »

Maïs busbrood

Vinden jullie maïsbrood ook zo lekker? Wij eten het heel graag & dus kopen we wel gauw eens een maïsbrood. Maar zelf bakken is ook niet zo ingewikkeld! Dit maïsbrood stond - inclusief 2 uur rijzen en een half uur bakken - na ongeveer drie uur op tafel.

Lees meer »

Groentesoep met ballen

Ik heb griep! En ook onze oudste hangt er tegen aan... dikke keel & niet lekker. Bij mij op het werk zijn al een paar collega's goed ziek geweest, en nu moet ik er dus ook aan geloven... bah! Ik maakte dus maar een grote pan groentesoep voor ons klaar. Misschien knappen we daarmee snel weer op...!

Lees meer »

Melkchocolade met stroopwafel & pecannoten

Goedgekeurd! Ik kan dat niet, hè: chocoladerepen die ik nog nooit een keer heb geproefd laten liggen in de winkel... Deze twee kwam ik tegen bij de Albert Heijn en die moesten dus mee: Melk stroopwafel & Melk pecan karamel zeezout. Ze zijn allebei echt heel erg lekker, vooral die met stroopwafel!

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten.

Lees meer »

Broodje hamburger

Wat gaan jullie vanmiddag doen? Wij zitten nu op de bank met een broodje hamburger (met zelfgemaakte hamburgers), want er moet eerst voetbal worden gekeken. En als het daarna nog een beetje mooi weer is, wil ik eigenlijk nog wel even een frisse neus halen. Lekker uitwaaien!

Lees meer »

Krentenbrood

De jongens gingen voor mij rozijnen halen in de supermarkt... en kwamen met krenten thuis. "Dat is toch hetzelfde, mem?" Nee dus, ontdekten ze ook al snel zelf - ze lustten de krenten niet, haha! Dus ik bakte er maar dit krentenbroodje mee. Lekker!

Lees meer »

Havermout pannenkoeken

Wij gaan vanavond uit eten! Mijn ouders hebben ons namelijk uitgenodigd voor een diner bij hen thuis: gezellig een avondje met zijn vieren. En de jongens blijven gewoon thuis, met de oppas. Ik bakte voor hen een grote stapel havermout pannenkoeken.

Lees meer »