Nieuws

Knoflook spruitjes uit de oven

Lekker een andere manier om spruitjes klaar te maken: rooster ze in de oven, met knoflook, paneermeel en kaas er door! Zomaar klaar. Lekker met een salade, een stukje vlees en pasta of aardappels er bij!

Lees meer »

Baguettes

Een baguette past overal bij! Lekker bij de lasagne, als borrelhapje of bij de barbecue... Ik maak ze dan ook regelmatig, maar ben eigenlijk nooit helemaal tevreden met hoe ze er uit zien. Het insnijden van het deeg, voordat je het in de oven zet, gaat nooit naar mijn zin...

Lees meer »

Noodles kugel met peper & zout

Een kugel is een Joodse ovenschotel, meestal gemaakt met noodles of aardappelen. Het staat vaak op de sjabbat op tafel. Ze zijn er echt in ontzettend veel varianten! Ik maakte (om mee te beginnen) een hele simpele kugel, met mie, peper & zout.

Lees meer »

Ontbijtkoek

Ontbijtkoek! Dat blijkt helemaal niet zo lastig om te maken. Je hebt er vooral veel kruiden voor nodig, een beetje geduld én je moet niet bang zijn voor vieze handen. Het is namelijk nogal een plakkerig bakproject! Maar dat is het allemaal wel waard, want het resultaat is erg lekker.

Lees meer »

Bananen brownies (zonder bloem)

Het lijken net echte brownies, vind je ook niet? Maar ik maakte ze met... overrijpe bananen, pindakaas & cacao! Dat is echt alles wat er in zit. Tijdens het bakken had ik nog even mijn twijfels of het zou lukken, maar ik ben met het resultaat best tevreden.

Lees meer »

Advocaat cake met roomkaas glazuur

Lekker overdadig, deze advocaat cake met roomkaas glazuur! Dat moet zo nu & dan kunnen, toch? :-) De advocaat geeft extra smaak aan de cake, zonder dat 'ie overheerst. Ook als je niet van advocaat houdt vind je deze cake waarschijnlijk wel lekker!

Lees meer »

White chocolate applecrumble pie

"Zieke mensen hebben fruit nodig!" vond mijn schoonzus. En dus kocht ze een witte chocoladereep met apple crumble voor ons. Zit ook fruit in, nietwaar! Superslimme schoonzus heb ik, vinden jullie ook niet? :-D

Lees meer »

Rolo koekjes

Alles wordt beter met chocolade er bij, of niet? Deze koekjes zien er van buiten niet zo heel erg spannend uit, maar binnenin zit een Rolo. En dat is lekkerrrr!

Lees meer »

Tarwebrood met lijnzaad & sesamzaad

Met mijn nieuwe standmixer die ik afgelopen week zomaar kreeg maakte ik als allereerste het deeg voor dit tarwebrood. En wat is er nou lekkerder dan een verse, nog een beetje warme boterham met met boter & chocolade hagelslag er op? :-P

Lees meer »

Fryske dúmkes

Fryske dúmkes! Deze Friese gekruide koekjes met anijs & hazelnoten danken hun naam aan de tijd dat de bakker na het bakken nog even zijn duim (een dúmke, nu zeggen we tûme) als handtekening in de koekjes drukte.

Lees meer »

Sneeuwster

Een sneeuwster! Wist je dat dat eigenlijk een heel eenvoudige taart is om te maken? Als je eenmaal weet hoe je een luchtig biscuitdeeg moet maken, is de rest van de taart echt appeltje-eitje. En het eindresultaat ziet er hartstikke leuk uit, vind je ook niet?

Lees meer »

Melk chocoladerepen met noten

Ik heb een nieuw 'speeltje': mallen om zelf chocoladerepen mee te maken! Die vond ik veel te leuk om te laten liggen, dus ik heb ze gewoon gekocht. Klein cadeautje voor mezelf. En ik moest ze natuurlijk meteen even testen, dus ik maakte deze melkchocoladerepen met noten. Lekker!!

Lees meer »

Muesli koekjes

Wat doe je als je een pot vol muesli over hebt? Koekjes bakken natuurlijk! :-) De muesli maalde ik tot meel, en daarmee bakte ik een stapel knapperige brosse muesli koekjes.

Lees meer »

Een nieuwe standmixer!

Ik voel me net alsof ik jarig ben (en dan driedubbel verwend)! Gisteravond kwam Jan Albert thuis met een enorm cadeau voor mij: een Bear Varimixer Teddy. Gewoon zomaar! Wat een luxe. Hij stond al een hele tijd op mijn wensenlijstje, maar omdat 'ie niet goedkoop is was dat een beetje een lange termijn wens. En nu staat 'ie hier gewoon. Wauw!

Lees meer »

Zaden crackers

Homemade knapperige crackers! ~ Ik maakte ze met alleen maar zaden & wat kruiden. Super simpel! Ze hebben lekker veel smaak & zijn heerlijk als gewone cracker, maar je kunt ze ook heel goed als toastje gebruiken.

Lees meer »

Zuurkoolschotel met crème fraîche

Er gaat niks boven een lekkere ovenschotel! Deze schotel met zuurkool & aardappeltjes maak je af met een saus van crème fraîche, kruiden en kaas. Gewoon zelf gemaakt, zonder pakje of zakje. Simpel en lekker!

Lees meer »

Jan Hagel

Ik bak heel vaak een bepaald soort koeken op verzoek van de mannen thuis. Deze koekjes dus ook: "Wanneer ga je eens Jan Hagel bakken? Die vinden wij zo lekker..." Groot gelijk hebben ze - het zijn ook één van mijn favoriete koekjes! Je eet zo in je eentje de hele koektrommel leeg (je bent gewaarschuwd)...

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!