Boekweitbrood met abrikozen & zaden (glutenvrij)

Gepubliceerd op 22 februari 2018 om 16:00

"Huh, er zit iets groens in mijn brood!" dacht ik toen ik dit boekweitbrood aansneed. De pompoenpitten waren tijdens het bakken felgroen verkleurd. Grappig hè - dat had ik nog niet eerder gezien! Jullie wel?


Ik ben niet heel dol op glutenvrij brood - ik vind er meestal niet zoveel smaak aan zitten, en de structuur is ook veel compacter dan van een brood met gluten. Maar dit brood vond ik verrassend lekker! Door het maïsmeel zit er al extra smaak aan, en de zaden & abrikozen zijn ook een hele goede aanvulling. Dit broodje mag hier dus vaker op tafel komen te staan! 

Boekweitbroodmetabrikoosenzaden22-4.jpg

Ingrediënten voor 1 brood

  • 400 gram boekweitmeel
  • 200 gram maïsmeel
  • 12 gram baking soda (2 theelepels)
  • 10 gram zout
  • 100 gram mix van amandelen, abrikozen, zonnebloempitten & pompoenpitten (ik kocht een enorme pot bij de AH) + handje extra voor over het brood
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml water


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Meng het boekweitmeel met het maïsmeel, baking soda, zout, de zaden & abrikozen.
  3. Mix de 4 eieren luchtig. Meng daarna het ei, de melk, citroensap en water er door.
  4. Meng de droge ingrediënten er door heen. Doe het beslag in het cakeblik. Strooi wat extra zaden over het brood. 
  5. Bak het brood in 50-55 minuten gaar in de oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.