Plaattaartjes met courgettebloemen & aardbeien

Gepubliceerd op 26 juli 2017 om 16:00

Ik zie iedereen al de meest grote courgettes uit de moestuin halen... maar onze planten geven tot nu toe alleen maar bloemen! Dus dan moeten we maar een paar van die bloemen opeten! Ik maakte er lekkere plaattaartjes met aardbeien mee.


Ik heb echt geen idee waarom het bij ons zo lang duurt. Ik heb de planten op tijd gezaaid & ze groeien ook als kool. Aan de omgeving ligt het ook niet denk ik, want mijn schoonzus die 3 straten verderop woont heeft al lang dikke courgettes geoogst. Maar hier dus tot nu toe alleen maar mannelijke bloemen. En daar groeien geen vruchten aan, dan moeten er ook vrouwelijke bloemen aan de plant komen. 

Gelukkig zijn de bloemen wel erg mooi. Lekker knalgeel en feloranje! En je kunt ze dus ook opeten, wist je dat?. Ik haalde trouwens niet alle bloemen van de plant, want de mannelijke bloemen moeten de vrouwelijke bloemen bevruchten. Als je alle bloemen plukt krijg je dus gegarandeerd geen courgettes! Maar een paar bloemen konden we wel opeten. Daar maakte ik dus lekkere plaattaartjes van. En ja, die kun je dus echt gewoon opeten! :-) 

Plaattaartjesmetcourgettebloemenenaardbei192-1.jpg

Ingrediënten voor 2 taartjes

 • 2 vierkante velletjes bladerdeeg
 • 4-6 (kleine) courgettebloemen
 • 2 champignons, in schijfjes
 • 4-6 aardbeien, in plakjes
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
 • peper
 • zout


En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat of grote ovenschaal met bakpapier. 
 2. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Snijd de vellen daarna bij alle 4 hoekjes 1,5 cm in. Zet de randjes overeind & knijp de hoekjes aan elkaar vast, zodat je een beetje een 'bakje' krijgt met een opstaand randje. Leg beide bakjes op de bakplaat of in de ovenschaal. 
 3. Leg de courgettebloemen in de beide bakjes. Verdeel daarna de champignons over de beide bakjes.
 4. Kluts de eieren en Parmezaanse kaas door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eiermengsel in de beide bakjes. Niet te veel er in gieten, de bakjes hoeven niet te overstromen. Misschien heb je niet al het eiermengsel nodig. 
 5. Verdeel tot slot de aardbeien over beide bakjes.
 6. Schuif de bakplaat de oven in & bak de beide plaattaartjes in 25-30 minuten goudbruin. Ze zijn warm heerlijk, maar je kunt ze koud ook prima eten! 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.