Twee weken zonder suiker (& hoe is het nu?)

Gepubliceerd op 16 maart 2016 om 15:30

Vorige week bestookte ik jullie zeven dagen lang met suikervrije berichten. "Veel te kort om er iets van te merken," zeiden sommigen van jullie toen al. En dus ging ik afgelopen week door met suikervrij eten. Dat ging best goed. Nog steeds geen glas cola gehad... (en wat is dat met die paaseitjes?)

Suikervrij eten, daar wen je op zich best snel aan. Geen zoetje in de thee. Een ontbijt zonder suiker (als je magere yoghurt te zuur vindt, neem dan magere kwark, dat is veel milder van smaak). De suikervrije muesli is nog steeds saai, trouwens. Note to myself: zelf granola gaan maken. Ik heb alle ingrediënten daarvoor al in huis, nu nog even tijd vinden om het te maken... en o ja, ook nog een oven die het doet graag. Die sneuvelde gisterochtend: vlam er in & het glas in tienduizend stukjes... :-( Oeps. Inmiddels is er nieuw glas besteld & hebben we de oven hopelijk snel weer aan de praat.

2016-03-15073455.jpg

Ik mis het meeste een stukje chocola. Nog steeds. Er staat nu al twee weken een pot chocolade eitjes naar mij te grijnzen. Da's toch niet eerlijk? Wie haalt het nou in zijn hoofd om een pot paaseitjes in de kast te zetten als je suikervrij gaat eten? O ja, dat was ik zelf. :-)
 

Suikervrijweek23-1.jpg

En ik mis ook een lekker drankje. Ik weet het, vroeger lustte ik geen cola. Sowieso niet drinken met prik er in. Maar dat was vroeger & tegenwoordig vind ik dat toch wel erg lekker. Maar ik heb het al twee weken laten staan. En weet je? Ik heb er niet eens meer zo'n trek in als in de eerste week. Al zou het wel fijn zijn om even iets anders te drinken dan rooibosthee, water en melk. Ik vond deze week in de Jumbo dit drankje van Dubbelfriss. Zonder rare toevoegingen er in, weinig calorieën en best lekker! Da's toch leuk. 

Suikervrijweek26.jpg

Maar goed. Merk ik nou eigenlijk verschil, na twee weken? In week twee zag ik er uit alsof ik juist tien repen chocolade had opgegeten: allemaal plekjes op mijn gezicht (en nee, ik had geen chocolade gegeten; zelfs de suikervrije chocoladereep is nog niet op!). Jullie hebben er vast een mooie theorie voor waarom dat zo was, die plekjes. Iets met gifstoffen wegwerken, ofzo? Er is ongetwijfeld een goede verklaring voor. Ik was in elk geval niet móóier ofzo :-) Verder geen zware hoofdpijn gehad, maar het was ook niet de tijd van de maand voor migraine. En ik heb wisselend geslapen. 

Wat ik wél merkte is dat ik minder zin had in zoetigheid. Als je suiker eet, heb je alleen maar méér zin in suiker, is mijn conclusie. En die behoefte neemt duidelijk af als je suiker uit je eten schrapt. Dat bevalt me op zich wel! Ik ga niet 100% suikervrij eten, dat vind ik niet nodig, maar ik ga er wel meer op letten. Als het zonder suiker en zoetstoffen kán, dan doe ik dat liever. Je went er wel aan - al is die muesli bij het ontbijt nog steeds niks. Dus maar snel granola gaan maken. Nee, dat kan nog niet, want de oven is stuk... 

O ja. Ik spijbelde één dag. Zondag ging ik onverwacht met een vriendin de stad in en omdat het zúlk mooi weer was haalden we een straciatella-ijsje. En daarna gingen we ergens een hapje eten en daar hadden ze toevallig zulke lekkere toetjes dat ik daar ook eentje van heb genomen: monchoutaart & chocolademousse. Dat was lekkerrrrrr :-) en nee, ik heb daarna niet de hele nacht door mijn bed gestuiterd omdat ik zo'n suikerstoot had gekregen. De volgende dag was weer een 100% suikervrije dag. Dus ik tel 't als twee weken suikervrij, haha! 

Groetjes, Sytske

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.