Suikervrij: dag 6 (wafels als ontbijt)

Gepubliceerd op 6 maart 2016 om 12:14

Weekend! En de zesde suikervrije dag. Die begonnen we goed met een paar heerlijke, warme zuurdesem wafels met een beetje honing, maple syrup en kaas.

In de Verenigde Staten eten ze vaak wafels als ontbijt & ik kan ze geen ongelijk geven, want ze zijn heerlijk! We aten ze met een plakje kaas, een beetje biologische honing of wat maple syrup (als we dan toch Amerikaans ontbijten, dan ook maar Amerikaans beleg, toch?). Een beetje poedersuiker is er vast ook lekker op, maar dat liet ik natuurlijk staan. Ik at ook nog een schaaltje yoghurt met muesli. Het recept voor deze lekkere wafels vind je hier.

Volkorenzuurdesemwafels322-2.jpg

Tussen de middag lunchten we met kornbrood (met oude kaas, honing, zuivelspread en jam) en een flinke pot thee. 's Middags at ik samen met de jongens een schaal fruit, en we maakten de zoute chips op. 's avonds deden we lekker makkelijk: een ratjetoe van broodjes honing-ketjap varkenshaas (recept volgt!), een restje pasta & wat crackers. Twee van de drie jongens waren ziek, dus die hadden sowieso niet veel honger. Dus. Lekker simpel. 

's Avonds hadden we een verjaardagsfeestje, waar ik de kersen-monchoutaart moest afslaan :-( Net als de sapjes. Dus maar aan de thee & water. En er waren lekker gezonde hapjes: komkommer, kaas, tomaat met mozzarella, olijven en cashewnoten. Dat was allemaal suikervrij, dus dat was helemaal prima! 

En zo zat suikervrije dag 6 er ook al weer op. Viel nog steeds best mee. Al heb ik echt steeds meer zin in wat lekkers te drinken. Nog één dag... en dan gaan we de balans opmaken! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.