Suikervrij: dag 2 (migraine...)

Gepubliceerd op 1 maart 2016 om 19:58

De dag begon zo goed, na een nacht heerlijk te hebben geslapen. Maar in de loop van de ochtend kwam er een flinke migraine opzetten... :-(

Dat hoeft trouwens niet door de suiker te komen (of door de géén suikers, natuurlijk). Want migraine heb ik sowieso structureel en dat heeft vooral met hormonen te maken. En aangezien de planning van de migraine helemaal volgens schema is... tsja. Nou ja. Hoe dan ook. Gelukkig heb ik goede medicijnen die me de dag aardig door hebben geholpen.

Wat is er verder qua eten te melden? Niet zoveel bijzonders. Ontbeten met yoghurt & suikervrije muesli (die had ik gister nog gauw even gekocht). Tussendoor een appel en een sinaasappel. Op het werk lunchte ik ook met yoghurt, muesli & fruit er door. Geen cup-a-soup: daar zit óók suiker in! 's Middags nog een appel en aan het eind van de middag even borrelen met collega's. De hapjes waren suikervrij - dadels, geitenkaas, olijven, stukje stokbrood - dus dat scheelde weer :-) 's Avonds aten we rode kool met aardappelpuree (en gehakt, maar dat at ik er niet bij, ik had een appel door mijn rode kool gedaan). Later op de avond at ik nog een handje rozijnen en een handje ongezouten noten. 

Tussen de middag had wat boodschappen zonder suiker gehaald. Veel suikervrije producten zijn biologisch, viel mij op. Wat zal ik hier eens mee gaan maken, wat denken jullie?

Suikervrijeboodschappen4-1.jpg 
O ja en dit was trouwens de suikervrije jam. Biologisch, zonder toegevoegde suikers & gewoon gekocht bij de Jumbo.

Suikervrijejam1.jpg

 

Suikervrijejam6.jpg 

Reactie plaatsen

Reacties

Laura
8 jaar geleden

Ben benieuwd wat je gaat maken! Die jam ga ik ook eens halen, ziet er prima uit.

En helemaal niet vervelend bedoeld, maar honing is toch ook gewoon suiker? Hoe zie je dat?

Het keukentje van Syts
8 jaar geleden

Hoi Laura!
Nou, allereerst ben ik er géén expert in, dat even voorop. :-) Deze week eet ik geen geraffineerde suikers (dat is suiker dat zo is bewerkt dat alle voedingsstoffen er uit zijn). of kunstmatige zoetstoffen. Honing is natuurlijk ook een suikersoort, maar is niet geraffineerde suiker. Ik heb bewust biologische honing uitgekozen, omdat aan de bijen die deze honing hebben geproduceerd als 't goed is ook geen suikerwater is gevoerd (dat is bij goedkopere honing nogal eens het geval, en dan eet je alsnog geraffineerde suikers). Deze honing is zoveel als maar kan 'puur natuur' - en dat vind ik dus wel prima!

Maar honing blijft natuurlijk ook een vorm van suiker, dus als je echt je suikerinname wilt minderen zou ik honing ook met mate eten.