Suikervrij: dag 1 (so far, so good)

Gepubliceerd op 29 februari 2016 om 21:21

De eerste suikervrije dag zit er op. En dat viel nog best mee! Tot dusverre nog geen afkickverschijnselen.

Ik begon de dag met een yoghurtontbijt. Meestal gooi ik daar een beetje zoetstof en wat muesli door heen. Deze ochtend dus niet: de zoetstof liet ik staan en zelfs in de muesli bleek suiker te zitten (dat had ik niet gedacht - dat het in cruesli zit wist ik wel, maar in gewone muesli?). Daarom dus maar een appeltje er door heen. Ook lekker. 

Suikervrij1ontbijt4-2.jpg

Tussendoor at ik een enorme granny smith appel. En ik dronk heel veel rooibosthee. 

De lunch was eigenlijk niet zo anders dan anders: gewoon brood met zuivelspread & rauwkost. In het kornbrood dat wij zo lekker vinden zat gelukkig geen suiker. Dat geldt niet voor elk brood, wist je dat? Check het etiket maar eens. De zuivelspread was gelukkig ook ongezoet. Alleen de jam niet: ik had een pot light jam staan, maar zelfs die is gezoet! 's Ochtends dus nog maar een biologische pot jam gekocht waar géén suiker in zit. En die was heerlijk, dus waarom zit er eigenlijk suiker door al die andere jammen? De jam smeerde ik op een rijstwafel, want daarvan wist ik in elk geval zeker dat die suikervrij was. Van de crackers in de kast had ik de verpakking niet meer, dus dat kon ik niet nakijken.

Suikervrij1lunch.jpg

's Middags vergat ik in alle werkdrukte helemaal om iets te eten. Ik zou een sinaasappel pellen, maar daar kwam ik dus niet eens aan toe. Ik dronk wel een paar glazen water. O ja en ik nam een handje rozijnen. 

's Avonds zou ik lasagne alfredo maken. Ik had er speciaal volkoren lasagnebladen voor gekocht, maar kwam pas aan 't eind van de middag tot de ontdekking dat in de bouillon die ik voor de saus nodig had suiker zit. Suiker in bouillon?!? Ja dus. Over op plan B dus: een zilvervlies rijstschotel met een tomatensaus, ui, paprika, tomaat, rundvlees & camembert. Dat was super lekker, dus dat dat suikervrij was was helemaal geen probleem. Recept volgt binnenkort! 

Rijstschotelmetcamembert52.jpg

's Avonds dronk ik nog een glas water. En toen was de eerste suikervrije dag om. Dat was allemaal prima te doen. Geen hoofdpijn. Geen trillende handjes. Wanneer zou de suikerdip komen, wat denken jullie?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.