Havermoutbrood

Gepubliceerd op 6 november 2015 om 11:24

Weet je wat zo fijn is aan dit havermout brood? Je kunt 'm gewoon 's nachts in de koelkast laten rijzen en de volgende dag zo in de oven schuiven. Handig als je visite krijgt: die schotel je zonder veel werk een vers brood voor.

Een paar weken geleden zouden we op een zondagmiddag gasten bij de lunch krijgen. Ik wilde daar graag een vers brood voor bakken, maar kon dat zondagochtend niet voorbereiden omdat we dan in de kerk zitten. Dus ik ging op de avond er voor al aan de slag. Dat was niet veel werk trouwens: paar minuten kneden met de mixer, uurtje laten rijzen, in een mooie rol kneden & daarna de koelkast in. 

Naar die laatste stap was ik erg benieuwd: zou het deeg in de koelkast ook goed rijzen? Of zou het de volgende ochtend een droge kleine deeghomp blijken te zijn? Vol verwachting trok ik 's ochtends vroeg de koelkast open... en daar lag een prachtig gerezen brood! Dat vind ik dus leuk :-) Ik schoof het brood weer terug in de koelkast, en toen we tussen de middag weer thuis waren zette ik 'm zo de oven in. Geen werk meer dus en wij hadden een heerlijk warm brood bij de lunch!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.