Zachte meergranen bolletjes

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 om 18:42

Zachte bruine broodjes, vers uit de oven, met een laag boter en dikke plak kaas. Wat is er lekkerder dan dat? Wij aten ze als avondeten, bij een bord verse soep.

Misschien denk je: wat een boel werk... afbakbroodjes uit de supermarkt zijn veel sneller klaar. Tsja, dat is natuurlijk waar. Maar met deze broodjes ben je heus niet lang bezig. Het voorbereiden heb je in 10 minuten klaar. Dan moeten de broodjes weliswaar een tijdje rijzen, maar daar heb je zelf geen werk van.

Terwijl ik 's middags het deeg voor deze maakte, maakte ik ook een grote pan soep klaar. En toen we 's avonds wilden gaan eten, hoefde ik alleen nog maar de bolletjes in de oven te schuiven en de soep op te warmen. Al met al was ik er sneller mee klaar dan een pasta-, rijst- of aardappelmaaltijd. En op een zondagmiddag is snel klaar wel fijn!

En zeg nou zelf; eigen gebakken broodjes zijn toch véél leuker dan die voorverpakte uit de winkel? :-) 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.