Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde paprika's met noten & rozijnen

Alleen de geur al van de rijst gemengd met kip, kruiden, noten, rozijnen & ui... nomnom! Het liefst zou ik de schaal met rijst meteen al opeten. Maar als vulling in een paprika, met een tomatensaus er bij, smaakt 't nog beter!

Lees meer »

Marmercake met walnoten

Alleen al omdat 'ie er zo mooi uit ziet zou je 'm al willen maken, toch? Deze marmercake is een combinatie van chocolade- & vanillecake. En voor een extra bite zitten er walnoten door heen. Laat dat maar eens staan bij een kopje koffie of thee!

Lees meer »

De vensterbank raakt een beetje vol...

Poes moppert wel een beetje. Waar moet je nou fatsoenlijk slapen als de vensterbank vol met moestuintjes staat? :-) Het is een wonder dat er nog niet een pot naar beneden is gevallen, haha! Hebben jullie al wat in de tuin staan? Met zo nu & dan nog vorst 's nachts en overdag zelfs hagel durf ik onze plantjes nog niet buiten te zetten.

Lees meer »

Suikerbroden als 'dankjewel'

Vier suikerbroden bakte ik, voor vier lieve en bijzondere collega's. Bakken is voor mij ook vaak een manier om 'dankjewel' te zeggen, of om iemand te kunnen helpen. Een suikerbrood of vloerbrood, koekjes of een cake, een ovenschotel... doen jullie dat ook wel eens? En wat maken jullie dan?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!