Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Aardappel-courgetteschotel

Dit is zo'n gerecht waar ik me de hele dag al op kan verheugen. De combinatie van courgette met geitenkaas, aardappelen, knoflook, pijnboompitten & een simpele roomsaus... Zelfs de jongens vinden het best lekker! :-)

Lees meer »

Op de radio: aardbeien zandtaartjes

Onverwacht mocht ik vanmiddag weer een recept op Omrop Fryslân delen! En hoewel het vandaag niet héél mooi weer is (in Fryslân regent het in elk geval...) koos ik voor een lekker zomers gebakje: mijn recept voor aardbeien zandtaartjes. Simpel om te maken en heel erg lekker!

Lees meer »

Gemarineerde kip uit de oven

Dit is een lekkere & simpele manier om kipfilet klaar te maken: met een snel klaar te maken marinade, die je een dag laat intrekken in de kip. En daarna hoef je de kip alleen nog maar in de oven te zetten. Je kunt 't mooi op tijd klaarzetten; handig dus als je visite krijgt!

Lees meer »

Chocolade desembrood

Als je aan de lijn bent kun je dit brood maar beter niet op tafel zetten: een chocolade desembrood! Een stevig zuurdesem brood met lekker veel pure chocolade er door.

Lees meer »

Lasagne arrabiata

Arrabiata is een bekende klassieke Italiaanse pastasaus. Door de spaanse peper die er in zit is 'ie lekker pittig. En dat is deze lasagne arrabiata met paprika, courgette, gehakt & cheddar dus ook!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!