Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Selderijsoep

Ik ben vast niet de enige die dit regelmatig overkomt: dat je voor een bepaald recept een ingrediënt koopt, waarvan je dan vervolgens het grootste deel overhoudt. Dat had ik met bleekselderij. Ik maakte er dus soep van!

Lees meer »

Warme appeltaart quinoa

Vandaag weer een alternatief ontbijtje: warme quinoa met de geur en smaak van appeltaart! Dit ontbijt kun je 's avonds al klaar zetten; 's ochtends hoef je het dan alleen nog maar in de oven te schuiven.

Lees meer »

Java taco's met kip

Bij het opruimen van de voorraadkast vond ik een pakje Java boemboe en een doosje taco shells. Met een beetje kip & verse groente was daar vast wel iets lekkers van te maken, dacht ik. Het is misschien geen voor de hand liggende combi, maar het smaakte prima!

Lees meer »

Aardappel-courgetteschotel

Dit is zo'n gerecht waar ik me de hele dag al op kan verheugen. De combinatie van courgette met geitenkaas, aardappelen, knoflook, pijnboompitten & een simpele roomsaus... Zelfs de jongens vinden het best lekker! :-)

Lees meer »

Op de radio: aardbeien zandtaartjes

Onverwacht mocht ik vanmiddag weer een recept op Omrop Fryslân delen! En hoewel het vandaag niet héél mooi weer is (in Fryslân regent het in elk geval...) koos ik voor een lekker zomers gebakje: mijn recept voor aardbeien zandtaartjes. Simpel om te maken en heel erg lekker!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!