Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Moestuin update: de eerste courgette!

Joehoe! De 1e bolcourgette is aan het groeien! Na alle (mooie) gele bloemen komt er nu eindelijk de eerste vrucht aan de planten. De paarse bloem is van de aubergineplant, die staat ook in bloei. En er groeien komkommers! De gele bloem is een goudsbloem, die gaan we niet opeten. Die is gewoon mooi :-)

Lees meer »

Kiwi-kokos taartjes met yoghurt

Deze kiwi-kokos taartjes met yoghurt zijn lekker fris, knapperig en zoet. En het mooie is: er zit amper suiker door! Ze zijn heerlijk als (best gezond) tussendoortje, maar je kunt er ook prima mee ontbijten.

Lees meer »

Havermout M&M koekjes

De lekkerste M&M is de groene. En dan de blauwe! Ik houd sowieso van M&M's, want ze zijn zo vrolijk met al die frisse kleurtjes. En dus ben ik ook gek op koekjes met M&M's. Ik maakte deze koekjes met havermout.

Lees meer »

Koken op de camping

Vakantie! Oooh, wat hebben wij daar enorm veel zin in. Heerlijk een paar weken lang niks moeten, samen leuke dingen doen & lekker eten. Op de camping natuurlijk! Meestal eten we dan heel simpel, maar wél lekker. Ik deel een aantal makkelijke vakantierecepten met jullie!

Lees meer »

Zoete aardappelfriet

Hoi! Dit waren hele lekkere frieten. Ik maakte ze van witte zoete aardappels die ik bakte in de frituurpan. Je kunt ze ook in de oven maken, maar dat duurde mij dit keer veel te lang. Dus ik koos lekker voor de snelle en ook minder gezonde versie. Maar dat laatste kon me vandaag helemaal niks schelen! :-)

Lees meer »

Plaattaartjes met courgettebloemen & aardbeien

Ik zie iedereen al de meest grote courgettes uit de moestuin halen... maar onze planten geven tot nu toe alleen maar bloemen! Dus dan moeten we maar een paar van die bloemen opeten! Ik maakte er lekkere plaattaartjes met aardbeien mee.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!