Fruittaart

Gepubliceerd op 3 augustus 2017 om 16:00

Omdat het altijd een goed moment voor taart is! En zeg nou zelf, van dit soort lekkere fruit taartjes heb je nooit teveel, toch? Deze taartpunten kun je in elk geval zonder schuldgevoel opeten! :-)


Je bent wel eventjes aan het snijden, dat moet ik er eerlijk bij zeggen. Gewoon al het fruit in een schaaltje kieperen gaat veel sneller. Maar zo'n vrolijk taartje is toch veel leuker, vind je ook niet? De jongens waren er ook enthousiast over. Weer eens wat anders dan gewoon een banaan of een peer! 

Ik maakte deze taartjes met vooral zomerfruit. Een watermeloen kun je heel gemakkelijk in taartpunten snijden, dat scheelt al weer een boel werk. Maar je kunt er ook prima ander fruit voor gebruiken natuurlijk. Fruit wat op dat moment in de aanbieding is, of juist een fruitsoort die je zelf heel erg lekker vindt. 

Je kunt de taartjes overigens wel het beste meteen opeten. Je kunt ze best eventjes in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast, maar ze zijn niet heel handig te verplaatsen. Dan vallen ze zomaar uit elkaar :-) Het is het meest handig om ze op de bordjes waar je ze op wilt serveren in elkaar te zetten. Dan kun je ze daarna meteen opeten!  

Fruittaart432-1.jpg

Ingrediënten

  • 1 galia meloen
  • 1 watermeloen 
  • kiwi's
  • aardbeien
  • bananen


En zo maak je ze

  1. Snijd de watermeloen en de galiameloen in vieren en snijd daarna driehoekige partjes die ongeveer even groot zijn. Waarschijnlijk moet je de partjes watermeloen aanpassen aan die van de galiameloen (die is namelijk meestal een stuk kleiner).
  2. Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
  3. Snijd de bananen in schijfjes.
  4. Snijd de kroontjes van de aardbeien.
  5. En nu maar stapelen! Ik begon met een part watermeloen met daarop een part galiameloen, en dan weer watermeloen. Bovenop deed ik schijfjes kiwi (waarvan ik de plakjes kiwi voor de punten van de taart bijsneed zodat die ook driehoekig werden), plakjes banaan en tot slot een grote aardbei.   


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.