Moestuin update: de eerste courgette!

Gepubliceerd op 31 juli 2017 om 16:00

Joehoe! De 1e bolcourgette is aan het groeien! Na alle (mooie) gele bloemen komt er nu eindelijk de eerste vrucht aan de planten. De paarse bloem is van de aubergineplant, die staat ook in bloei. En er groeien komkommers! De gele bloem is een goudsbloem, die gaan we niet opeten. Die is gewoon mooi :-)


Ik zag bij iedereen al de meest enorme courgettes voorbij komen. Mijn schoonzus, die drie straten verderop woont, had al meerdere dikke exemplaren geoogst. En al wat onze courgetteplanten deden was... bloeien! Die knalgele bloemen zijn wel mooi overigens. Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk graag courgettes. Gelukkig lijkt mijn geduld eindelijk te worden beloond, want zie hier: de eerste mini-bolcourgette komt er aan! :-) 

2017-07-23Moestuinupdatebolcourgette42.jpg


Deze knalpaarse bloem komt uit de AH moestuintjes. Niet om op te eten, maar gewoon omdat 'ie zo mooi is. De afgelopen jaren had ik 'm al regelmatig zien bloeien in tuintjes, en elke keer dacht ik... die wil ik ook in de tuin! Ik wist alleen niet hoe de bloem heette. Maar nu hebben we 'm dus ook, en hij heet Groot Kaasjeskruid (wat een náám, hè!). Als ik het goed heb onthouden is het een vaste plant, dus staat 'ie volgend jaar weer in ons tuintje te bloeien! 

2017-07-23Moestuinupdategrootkaasjeskruid62.jpg

En... de eerste komkommers zijn zomaar ineens verschenen. Of cactussen, kan ik beter zeggen, met al die stekels :-) Ze groeien zo hard! Gister zat er bij wijze van spreken nog niks aan de plant, en vandaag zijn ze ineens 15 cm groot. 

2017-07-23Moestuinupdatekomkommer32.jpg

Nog eentje uit de AH moestuintjes: de Goudsbloem! Hier waren de jongens heel enthousiast over, dat 'ie eindelijk ging bloeien. En ik ook, trouwens. Onze tuin staat vooral vol met paars, wit & roze, omdat ik dat zelf zo mooi vind. Maar deze knalgeel-oranje bloem past er ook heel goed bij. We hebben ook nog zonnebloemen geplant. Die bloeien nog niet, maar je kunt de bloemknoppen al wel zien zitten.

2017-07-23Moestuinupdategoudsbloem22.jpg

Weet je wat dit voor paarse bloem is? Dit is de bloesem van een aubergineplant! Vorig jaar had ik ook aubergines gezaaid, maar dat had ik toen veel te laat gedaan. De plantjes gingen pas in september bloeien. En daarna werd het veel te koud, dus aubergines hebben we uiteindelijk nooit gehad. Hopelijk gaat dat dit jaar beter. We zijn er in elk geval veel beter op tijd bij! 

2017-07-23Moestuinupdateaubergine12.jpg

O ja, en dit zijn onze appeltjes! Ze zijn er nog steeds. Elke dag zijn ze weer een tikkeltje groter. Ik heb nog steeds geen idee wat voor appelsoort het is. Maar dat maakt ook niet uit. We laten ze nog lekker een poos groeien & dan proeven we later wel of ze lekker zijn! 

2017-07-23Moestuinupdateappelboom52.jpg

Nou ja, en wat hebben we verder dan nog? Frambozen (die worden vooral door onze Hessel opgegeten, die is daar gek op), een paar verdwaalde aardbeien nog, en de tomatenplanten beginnen nu ook te bloeien. De worteltjes kunnen waarschijnlijk bijna worden geoogst. Straks maar eens even kijken.

Fijne dag! xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.