Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Hamlasagne met spinazie

De eerste keer dat wij deze hamlasagne met spinazie aten was... op de camping! Echt waar. Ik maakte 'm in de skottelbraai, met een siliconen taartvorm. Lasagne is altijd lekker, maar als je kampeert smaakt 'ie minstens twee keer zo goed! :-)

Lees meer »

Frambozen kruimeltaart

Zijn jullie ook zo gek op kruimeltaart? Ik vind die lekker knapperig & zoete kruimels altijd zo lekker! Deze kruimeltaart maakte ik met een frambozenvulling. Lekker fris!

Lees meer »

Karnemelk pannenkoeken

Wij houden niet van karnemelk. Maar wel van deze karnemelk pannenkoeken! Misschien denk je dat ze door de karnemelk een beetje zuur smaken, maar dat is helemaal niet zo. Lekker met poedersuiker of vers fruit!

Lees meer »

Wrap met zalm & appel

Misschien zou je zalm niet zo snel met appel combineren, maar je kunt er een heel lekkere lunch of borrelhapje mee maken! Deze wraps met zalm, appel en pijnboompitjes moet je echt eens een keer proeven.

Lees meer »

Bloemkool-kerrie schotel

Bloemkool met aardappeltjes & kerriesaus uit de oven! Over deze maaltijd heb ik eigenlijk niet zo lang nagedacht, ik heb gewoon zo maar wat ingrediënten gemixt & in een ovenschaal gedaan. Dat pakte heel goed uit, want dit was erg lekker!

Lees meer »

4x brood: lunch inspiratie (2)

Lunchtijd! Vandaag maakte ik voor mezelf broodjes deze met kaas, dadels, roomkaas, banaan, tomaatjes, pindakaas, geitenkaas, cacaonibs, tomatentapenade & basilicum. Het was weer erg lekker :-) Wat stond er vanmiddag bij jullie op tafel?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!