Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Wrap met zalm & appel

Misschien zou je zalm niet zo snel met appel combineren, maar je kunt er een heel lekkere lunch of borrelhapje mee maken! Deze wraps met zalm, appel en pijnboompitjes moet je echt eens een keer proeven.

Lees meer »

Bloemkool-kerrie schotel

Bloemkool met aardappeltjes & kerriesaus uit de oven! Over deze maaltijd heb ik eigenlijk niet zo lang nagedacht, ik heb gewoon zo maar wat ingrediënten gemixt & in een ovenschaal gedaan. Dat pakte heel goed uit, want dit was erg lekker!

Lees meer »

4x brood: lunch inspiratie (2)

Lunchtijd! Vandaag maakte ik voor mezelf broodjes deze met kaas, dadels, roomkaas, banaan, tomaatjes, pindakaas, geitenkaas, cacaonibs, tomatentapenade & basilicum. Het was weer erg lekker :-) Wat stond er vanmiddag bij jullie op tafel?

Lees meer »

Hartige taart met kip

Hartige taart gaat er altijd in. En je kunt 'm vullen met allemaal restjes, super handig! :-) Deze hartige taart vulde ik met kip, courgette, snijbonen, aardappelblokjes, champignons & paprika. Dakje er op, kaas er over & alleen nog even in de oven bakken. Lekker!

Lees meer »

Spicy rijst met kip & fruit

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei! Ik gebruikte er een restje tutti frutti voor. En ik wist eigenlijk niet of 't lekker zou worden, maar het smaakte zo goed, dat het inmiddels al veel vaker op tafel heeft gestaan!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!