Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Appelmoes

Onze jongens zijn gek op appelmoes. Bruine bonen & kapucijners kunnen ze beslist niet zónder eten! En wij vinden het zelf ook nog steeds erg lekker. Deze appelmoes maakte ik met appeltjes uit de tuin. Lekker!

Lees meer »

Appel plaatcake

Ik kreeg een enorme zak vol met appels uit de tuin van de schoonouders van onze gastouder (volgen jullie het nog?). En daarmee maakte ik onder andere deze lekkere appel plaatcake met kaneelsuikercrumble & glazuur. En daarna is 'ie door mijn collega's opgegeten!

Lees meer »

Spelt pannenkoeken

Speltbrood vinden onze jongens niet lekker, maar deze spelt pannenkoeken gaan er dan weer wél moeiteloos in. Grappig toch, hoe dat werkt bij kinderen!

Lees meer »

Stippenbordje

Het is bijna zonde om mijn brood zo dadelijk op mijn bord te leggen... want dan zie je al die stippen niet meer! Leuk is 'ie hè? Ik kreeg 'm van mijn studiegenoot Joyce (we studeerden samen communicatie... lang geleden alweer).

Lees meer »

Meergranen desembrood

Ik houd van zuurdesembrood. Er zit altijd zo lekker veel smaak aan, én ik vind het zo geweldig leuk dat je met alleen natuurlijke ingrediënten de mooiste broden kunt maken. Zónder gist! Dit meergranen desembrood met lijnzaad is ook zo'n lekker brood.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!