Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kniepertjes

Geen zin in oliebollen tijdens oud & nieuw? Bak dan eens kniepertjes! Dat zijn opgerolde, zoete en knapperige wafeltjes die vooral in Drenthe, Groningen, Twente & de Achterhoek worden gegeten tijdens de jaarwisseling. Lekker met slagroom er in!

Lees meer »

Crème brûlée

Crème brûlée ~ Eindelijk kan ik ook dat van mijn 'nog-te-maken-lijstje' schrappen! Dit nagerecht is helemaal niet zo moeilijk om te maken, maar je hebt er wel een beetje tijd & geduld voor nodig. En dat is 't wel waard, hoor! Zo lekker, die knapperige suikerlaag met de romige vla er onder... :-)

Lees meer »

Schuimkransjes

"Skûmkes!" riepen de jongens enthousiast toen ik hier mee bezig was. Ze keken ze zo'n beetje uit de oven, deze schuimkransjes. Ik wilde de kransjes in de kerstboom hangen, maar zeker 50% heeft dat niet eens gehaald, haha!

Lees meer »

Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg, gevuld met ham & walnotenpesto ~ Wij eten gewoon lekker al vóórdat het kerst is een groot stuk vlees! :-) Met kerst gaan we namelijk gourmetten, dat wilden de jongens graag. En daar past zo'n varkenshaas niet echt bij, hè?

Lees meer »

Hasselback potatoes

Ben je nog op zoek naar een makkelijk bijgerecht voor kerst? Deze hasselback potatoes zijn altijd een goed idee! Je hebt er niet zoveel voor nodig, je kunt ze vooraf al klaarmaken en dan hoeven ze alleen nog maar in de oven. De aardappels zijn lekker knapperig van buiten, en zacht van binnen. En ze zien er ook nog eens leuk uit, of niet?

Lees meer »

Mandarijntjes inmaken

Simpele projecten ~ mandarijntjes inmaken! Zonder chemische stofjes of ingewikkelde methoden. En dan heb je in april ook nog gewoon mandarijntjes in huis!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!