Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg, gevuld met ham & walnotenpesto ~ Wij eten gewoon lekker al vóórdat het kerst is een groot stuk vlees! :-) Met kerst gaan we namelijk gourmetten, dat wilden de jongens graag. En daar past zo'n varkenshaas niet echt bij, hè?

Lees meer »

Hasselback potatoes

Ben je nog op zoek naar een makkelijk bijgerecht voor kerst? Deze hasselback potatoes zijn altijd een goed idee! Je hebt er niet zoveel voor nodig, je kunt ze vooraf al klaarmaken en dan hoeven ze alleen nog maar in de oven. De aardappels zijn lekker knapperig van buiten, en zacht van binnen. En ze zien er ook nog eens leuk uit, of niet?

Lees meer »

Mandarijntjes inmaken

Simpele projecten ~ mandarijntjes inmaken! Zonder chemische stofjes of ingewikkelde methoden. En dan heb je in april ook nog gewoon mandarijntjes in huis!

Lees meer »

Chocolatechip havermout-banaan koekjes

Een koekje waar je 5 ingrediënten voor nodig hebt, maar géén boter, suiker, eieren of bloem! Deze koekjes bestaan vooral uit banaan & havermout. Gezond hè? En om dat een beetje te compenseren deed ik er lekker veel pure chocolade bij. :-)

Lees meer »

Havermoutbrood

Er zit niet alleen havermout aan de buitenkant van dit brood, maar ook er door heen. Lekker! En weet je wat ook fijn is aan dit brood? Je kunt 'm meteen afbakken, maar ook een nachtje in de koelkast zetten en de volgende dag pas bakken. Handig als je gasten voor de lunch krijgt!

Lees meer »

Broodje avocado met tomaat & ei

LUNCH ~ Zijn jullie ook zo toe aan vakantie? Nog een weekje en dan hebben wij allemaal eventjes vrij. En daar kijken we zo naar uit: lekker uitslapen en niks moeten. Heerlijk!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!