Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Verse pasta maken

Verse pasta! Dat stond ook al zó lang op mijn lijstje om eens te doen, vooral omdat ik zelf gevulde pasta wil kunnen maken. Ik kocht in december een pastamachine & had in de kerstvakantie eindelijk tijd om er mee aan de slag te gaan. De jongens vonden het ook erg leuk, die hebben ijverig geholpen met draaien.

Lees meer »

Panettone met kersen, pistachenoten & chocolade

Panettone met kersen, pistachenoten & chocolade ~ alleen dan níet zoals ik 'm wilde hebben. Een panettone is een heel luchtig Italiaans kerstbrood... maar mijn brood werd nogal compact, zeg maar. Ook al klopte de verhouding meel-vocht wel, bijvoorbeeld! Maar ja. Ook hier lukt niet alles in één keer. En dat is juist ook wel weer leuk hoor, want dat schreeuwt natuurlijk om een nieuwe poging!

Lees meer »

Witlof met honing & geitenkaas

Hoe vaak eten jullie witlof? Ik ben de enige hier thuis die 't eet, al ben ik er ook niet echt gek op. Tenzij ik ze met honing & geitenkaas maak. Dat is zó lekker! Moet je echt eens proberen, als je witlof niet lekker vindt...

Lees meer »

Kerstbrood tosti met appel & kaneel

Lekkerrrrr: een kerstbrood tosti met appel & kaneel! De spijs is lekker warm (yum!) en in het brood zitten zachte kaneelsuikerappeltjes. Ik bedoel maar... ik hoef niet verder uit te leggen dat dat lekker is, toch? Ideaal om je oude kerstbrood mee op te maken!

Lees meer »

Bananensplit ontbijt

Hallo, 2018! Na al die gezellig feestdagen met héél veel lekker eten begin ik het nieuwe jaar met een heerlijk ontbijt: een bananensplit! Maar dan de gezonde variant, met yoghurt, muesli & fruit.

Lees meer »

Het beste van 2017

Aan het eind van het jaar vind ik het altijd leuk om terug te kijken: welke recepten vielen het meest in de smaak? Eén ding is wel duidelijk: jullie zijn net als ik zoetekauwen! De aardbeienslof staat met stip op 1, op de voet gevolgd door het millionaire's shortbread en de gevulde speculaas rondo's. Ook de avocado yoghurt taart scoort hoog!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!