Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Hot cross buns

Hot cross buns! ~ Het bakken van deze zoete broodjes stond al een hele tijd op mijn nog-te-bakken-lijstje. Hot cross buns zijn namelijk Paasbroodjes, en laat Pasen nou net mijn favoriete christelijke feest zijn (ja, mooier nog dan kerst). Dit weekend maakte ik eindelijk deze lekkere, zachte broodjes. Een hot cross bun is een zoet gekruid broodje met krenten of rozijnen en een kruis op de bovenkant. De broodjes worden warm gegeten op Goede Vrijdag, onder andere in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ik heb ze hier zelf nog nooit in een supermarkt zien liggen, jullie wel?Met Pasen vieren we dat Jezus als straf voor ónze zonden aan het kruis stierf. En daar bleef het niet bij, want na 3 dagen stond Hij weer op uit de dood! Elk jaar opnieuw vind ik dat weer indrukwekkend, dat Jezus zichzelf opofferde voor ons. De hot cross buns geven het einde van de 40-dagentijd aan (de 40 dagen die vooraf gaan aan Pasen). Het kruis op het broodje verwijst naar de kruisiging van Jezus, en de kruiden staan symbool voor de specerijen die werden gebruikt voor het balsemen van het lichaam van Jezus. Mooi toch, zo'n broodje met een heel verhaal er aan?In de broodjes horen officieel ook rozijnen of krenten te zitten. Ik liet ze weg, omdat mijn mannen daar niet zo van houden. In het recept hieronder heb ik de rozijnen wel vermeld. Ingrediënten voor 8 broodjes

Lees meer »

Geen grote moestuin dit jaar

De laatste paar zomers heb ik steeds geprobeerd om courgettes en aubergines in ons kleine stadstuintje te laten groeien. Zonder succes, dus ik heb besloten om er nu maar gewoon niet aan te beginnen. Dit jaar worden het bloemetjes! :-) 

Lees meer »

Smartieskoek in een mok

Koekjes bakken kan ook gewoon in de magnetron. Lekker makkelijk, ben je in een paar minuten klaar! :-D Ik maakte vijf kleine koekjes met smarties. En dat is heel handig, dat het er maar vijf zijn... dan kun je je er ook niet misselijk aan eten, haha!  Nog een voordeel van dit recept (naast het feit dat je dus nooit teveel koekjes kunt eten): geen gedoe met lange baktijden, en lang zoveel rotzooi niet. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie gaat als jullie koekjes bakken, maar als ik ga bakken dan wordt de hele keuken een bende, mezelf inclusief... :-)Ingrediënten voor 5 koekjes

Lees meer »

Spinaziebloem

Je kunt natuurlijk allemaal kleine spinazie-feta hapjes maken... maar je kunt er ook een grote bloem van maken! En eigenlijk is dat ook nog sneller gemaakt (ook handig, toch?). Hij is zowel warm als koud heel erg lekker. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je de bloem maakt (helemaal onderaan staan foto's van de belangrijkste stappen). Maak je toch liever allemaal losse hapjes? Dan moet je even bij dit recept kijken. 

Lees meer »

Courgette spaghetti met spinazie & pesto

Hebben jullie wel eens courgette spaghetti gegeten? En dan bedoel ik niet spaghetti met courgette er door, maar spaghetti die is gemaakt van courgette. Er zit geen pasta bij dus. Ik maakte 'm met verse spinazie en zelfgemaakte rode pesto. Zo lekker!

Lees meer »

Yoghurtbroodjes met rozijnen

Deze yoghurtbroodjes met rozijnen zijn zo lekker! Met zo'n lekker knapperig suikerlaagje met amandelschaafsel er bovenop. Dat viel vooral in de smaak bij onze jongens & onze nichtjes (die wilden ook wel even testen)!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!