Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Overnight oats met blauwe bessen

GOEDEMORGEN! ~ Vanochtend begon ik mijn dag met een havermoutontbijt met blauwe bessen. Lekker! Ik bedenk heel vaak 's ochtends pas dat een overnight oats ontbijtje wel lekker zou zijn. En dan ben ik natuurlijk weer veel te laat! Gisteravond dacht ik er gelukkig wel op tijd aan & maakte ik mijn ontbijt alvast klaar. Fijne dag!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Salami pizza in een mok

Pizza in een mok! Soms kom ik van die gekke recepten tegen waarvan ik denk: 'dát moet ik ook eens testen!'. Zoals dit recept voor een pizza bakken in een mok, in de magnetron. Ik kon me namelijk niet echt voorstellen dat dat zou lukken... een pizza in een paar minuutjes uit de magnetron! Dus. Ik heb 't maar gewoon geprobeerd. Resultaat: best lekker. Pizza? Ja, het lijkt er behoorlijk op. Al vond ik de bodem een beetje te cake-achtig. Maar dat kwam misschien ook wel doordat ik een wat te klein schaaltje had gebruikt, waardoor de bodem gewoon wat te dik was. Eigenlijk moet ik het nog maar een keer testen: dan met een wat breder schaaltje! :-DIngrediënten voor 1 mini pizza

Lees meer »

Zalm met honing & pecannoten

"Beter dan een pikanto pinda!" Wie mijn man kent weet dat zo'n uitspraak nogal wat zegt. Een aanrader dus, deze zalm met honing en pecannoten!Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Aardappel-preitaart

Gekookte aardappels met prei hoeven ze hier thuis niet. Maar als ik er deze taart met spekjes en geitenkaas mee maak, dan lusten ze 't wel hoor!  Ik hoef er zelf (als vegetariër) natuurlijk geen spekjes doorheen, maar ook met alleen geitenkaas er op smaakt dit taartje heerlijk. En als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je die  altijd vervangen door feta. Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Kaneelsuiker plukbrood

Dit kaneelsuikerbrood hoef je niet te snijden: je kunt er zo een stukje aftrekken! Ik deed er dus maar een strikje om, want anders bleven de plakken niet tegen elkaar staan... :-) Als het brood nog een beetje warm is, is 'ie het aller-allerlekkerst. En beleg is niet nodig!  Tussen alle stukken brood in zit een laag met boter, bruine suiker en kaneel. Dat geeft het brood niet alleen een lekker zoete smaak maar ook een mooi bruin kleurtje. Ingrediënten voor 1 brood van 15-18 stukken

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!