Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zweedse gehaktballen

Een pan vol Zweedse gehaktballen! Lekker om gewoon zó te eten, of bij een flink bord hete pasta. Er is saus genoeg! Ik maakte de gehaktballen heel simpel in de oven klaar (20 kleine gehaktballen bak je ongeveer 15 minuten bij 200 graden). Kon ik ondertussen mooi beginnen met het maken van de saus! Ingrediënten voor 3-4 personen

Lees meer »

Kersen-appeltaart

"Kun jij ook wat maken met deze twee potten kersen?" vroeg mijn schoonzus, die per ongeluk de verkeerde soort kersen in pot had gekocht. Ik bakte er deze lekkere appel-kersentaart mee! Omdat de vulling van kersen en appeltjes zelf al zo zoet is, gebruikte ik een wat minder zoet taartdeeg. Je kunt trouwens ook alleen kersen (zonder appel dus) als vulling gebruiken; dan heb je nog 350 gram extra kersen nodig. Maar mijn schoonzus had niet zóveel kersen gekocht, dus om toch genoeg vulling te krijgen deed ik er twee appeltjes door. Lekker!  

Lees meer »

Salami quesedilla's

Quesedilla's zijn super simpel om te maken en zó lekker! Ik maakte voor onze jongens deze met salami en kaas. Weer eens wat anders dan een tosti of een pizza :-) Het lastigste is nog om ze zonder dat de vulling er uit valt om te draaien. Dat deed ik met twee grote spatels. Je hoeft de quesedilla's gelukkig maar één keer om te draaien, dat scheelt weer!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Taartdeeg (basisrecept)

Dit is een handig basisrecept voor gebakken taarten met een zoete vulling. Dit deeg is namelijk zelf niet zo zoet! Met de vulling van de taart kun je eindeloos variëren.  

Lees meer »

Russische kwarktaart

Geen idee waarom dit gebak een Russische kwarktaart is, maar zo heet 'ie nou eenmaal! Maakt ook niet uit, want hij is in elk geval wel erg lekker, deze chocoladetaart met vanille-citroen kwarkvulling. Ik had alleen wat meer vulling in de taart moeten doen. Of de deegranden wat minder hoog moeten maken! Tijdens het bakken kwam de kwarkvulling heel mooi omhoog, maar dat zakte daarna toch weer wat in. Voor de smaak maakte het geen verschil, maar het lijkt toch wat minder mooi, hè? :-DIngrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

Lees meer »

Brownie chocolate chip koeken

Voor als je niet kunt kiezen tussen een brownie of chocolate chip koekje. In deze koeken zitten ze gewoon ALLEBEI! :-) Het was al weer een paar jaar geleden dat ik deze koeken voor het laatst bakte. Toen vonden we ze ook al zo lekker en zou ik ze dus zeker snel weer een keer maken. Maar ja, er staat altijd zóveel op mijn nog-te-bakken-lijstje, dat ik deze koeken gewoon een beetje vergeten was! Zo zonde, want ze zijn verslavend lekker...

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!