Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Basilicum-knoflook aardappelschotel

Lekker makkelijk, dit aardappelschoteltje met spekjes, prei, paprika, basilicum & knoflook. Je roert alle ingrediënten gewoon door elkaar en dan kan het zo de oven in! Deze aardappeltjes zijn denk ik ook heel lekker om gewoon op te bakken; dat kun je met precies dezelfde ingrediënten doen. Maar het leek me handig om er dit keer een ovenschotel van te maken: dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Asperge ratatouille met pasta

Welke asperges vinden jullie het lekkerst: de groene of de witte? Ik eet het liefst de groene aspergetips. Daarmee maakte ik deze simpele ratatouille ovenschotel. Smaakt heerlijk bij een bord vol verse pasta! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Chocolade bananenbrood

Meestal gaan er bij ons thuis elke week moeiteloos minstens 2 kilo bananen door heen, maar afgelopen week had ik er zomaar een paar over. Mooie gelegenheid om weer eens een chocolade bananenbrood te bakken!

Lees meer »

Râs al hânout krieltjes

Lekker & simpel, dit bijgerechtje: gebakken krieltjes met râs al hânout kruiden. Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen; ze kunnen zo in de oven of in de pan. Ik wokte ze dit keer, en daarom gaarde ik ze eerst even voor in de magnetron (dan gaat het wat sneller). Maar je kunt ze ook meteen in de oven bakken.Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild. Maar door de krieltjes smaakt het ook heerlijk!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde kip met pesto en kaas

Vul een stuk kipfilet met kaas en pesto en het wordt een compleet ander stuk vlees. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes of pasta! Ik wilde al heel lang een kipfilet vullen & dan bakken, maar ik stelde het steeds maar uit omdat het me zoveel werk leek. Dat viel reuze mee; eigenlijk ben je er een paar minuten mee klaar. En daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Best gemakkelijk, eigenlijk!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Asperge lasagne

Het witte goud! ~ Er zijn weer asperges, en dit keer verwerkte ik ze in een lekkere lasagne met alleen maar groenten. En dat vult behoorlijk, zelfs zonder pasta & vlees!  Voor de grotere eters kun je er prima geruld gehakt en lasagnebladen aan toe voegen. Je hebt dan wel wat extra tomatensaus nodig als je lasagnebladen toevoegt, anders worden die niet goed gaar. Tenzij je verse lasagnebladen gebruikt, dat kan natuurlijk ook. Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!