Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Râs al hânout krieltjes

Lekker & simpel, dit bijgerechtje: gebakken krieltjes met râs al hânout kruiden. Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen; ze kunnen zo in de oven of in de pan. Ik wokte ze dit keer, en daarom gaarde ik ze eerst even voor in de magnetron (dan gaat het wat sneller). Maar je kunt ze ook meteen in de oven bakken.Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild. Maar door de krieltjes smaakt het ook heerlijk!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde kip met pesto en kaas

Vul een stuk kipfilet met kaas en pesto en het wordt een compleet ander stuk vlees. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes of pasta! Ik wilde al heel lang een kipfilet vullen & dan bakken, maar ik stelde het steeds maar uit omdat het me zoveel werk leek. Dat viel reuze mee; eigenlijk ben je er een paar minuten mee klaar. En daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Best gemakkelijk, eigenlijk!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Asperge lasagne

Het witte goud! ~ Er zijn weer asperges, en dit keer verwerkte ik ze in een lekkere lasagne met alleen maar groenten. En dat vult behoorlijk, zelfs zonder pasta & vlees!  Voor de grotere eters kun je er prima geruld gehakt en lasagnebladen aan toe voegen. Je hebt dan wel wat extra tomatensaus nodig als je lasagnebladen toevoegt, anders worden die niet goed gaar. Tenzij je verse lasagnebladen gebruikt, dat kan natuurlijk ook. Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Pippikakor (Zweedse chocoladekoekjes)

Alleen al de naam van deze knapperige Zweedse chocoladekoekjes met parelsuiker er op is leuk! Ze heten zo omdat het de favoriete koekjes van Pippi Langkous zijn. Tenminste, dat was alles dat ik er over kon vinden. Met dit simpele recept maak je een flinke stapel lekkere koekjes.  

Lees meer »

Rolo chocolate chip koeken

Gelukkig lag er nog één rol met Rolo's in onze voorraadkast. Precies genoeg om een stapel van deze lekker grote Rolo chocolate chip koeken te maken! En daar had ik nou juist zo'n zin in. Deze knapperige koeken hebben - behalve allemaal kleinere brokken chocolade - in het midden een lekker dik stuk chocolade met karamel. Yum! Maar misschien kun je deze koeken maar beter niet maken, trouwens. Ze waren hier namelijk in 2 dagen op. Allemaal...Ingrediënten voor 10 grote koeken

Lees meer »

Suikerwafels

Bij het opruimen van de bovenste kastjes in de bijkeuken kwam ik ons wafelijzer tegen. Die had ik al lang niet gebruikt! Ik maakte er dus maar weer eens deze suikerwafels mee. Met van die lekker dikke suikerbrokken er in! Ingrediënten voor 15 kleine wafels

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!