Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Suikervrije appeltaart

Een suikervrije appeltaart die ook nog eens LEKKER is! Hij is gezoet met appelstroop, rozijnen en zoetzure appels. En er zitten ook geen eieren in, trouwens. Het meeste suikervrije gebak vind ik zelf niet lekker, maar déze taart is dat wel! :-)  Ik experimenteer regelmatig met suikervrije gerechten. Nadat ik twee weken alles zonder suiker heb gegeten (zonder daar al te veel van te merken, overigens) nam ik mij voor om wat bewuster met suiker om te gaan. Want 't kan best een beetje minder. Maar de meeste suikervrije recepten vind ik gewoon smérig! Deze appeltaart is daar gelukkig een uitzondering op. Deze houden we er in! Ingrediënten voor 1 taart van 8-10 stukjes

Lees meer »

No-knead desem maïsbrood

Zuurdesembrood waar je eigenlijk geen werk van hebt! Dit maïsbrood hoef je namelijk niet te kneden. Je hebt alleen maar een beetje geduld nodig, want het deeg staat lang te rijzen. Maar dat is dan zo'n beetje ook alles wat je moet doen! Makkelijk, hè?

Lees meer »

Ratatouille

Een heerlijk bijgerecht met lekker veel groente: ratatouille met aubergine, tomaat, courgette en ui. Lekker bij de pasta! En het lijkt zo leuk, al die verschillende kleuren groente zo mooi op een rijtje, vind je ook niet? 

Lees meer »

Chocolade-walnoot croissants

Croissantjes zijn zó al lekker, maar met walnoten en chocolade er in smaken ze nog veel beter! :-) Je hebt ze zomaar gemaakt met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. Zelf croissantdeeg maken staat trouwens nog steeds op mijn to-do-lijstje. Dat is nogal een project, dus daardoor komt het er steeds maar niet van. Binnenkort hopelijk! En voor nu was dit kant-en-klare deeg ook prima. Lekker makkelijk en snel klaar in elk geval! Ingrediënten voor 6 croissants

Lees meer »

Panettone met hagelslag

Omdat je ook héél goed kerstbrood kunt eten als het zo ongeveer zomer is... toch? Ik had vanmiddag lekker een stuk Italiaanse panettone. Met gekleurde hagelslag. Fijn weekend!Een panettone is een luchtig brood gevuld met suiker, fruit, rozijnen of chocolade. Je bakt 'm in een ronde hoge vorm, meestal in een papieren panettonevorm. En ook bijzonder: het brood moet meteen na het bakken een paar uur op de kop afkoelen, om te voorkomen dat 'ie inzakt (het is namelijk nogal een zwaar deeg). Vroeger werd een panettone vaak vlak voor kerst door Italiaanse fabriekseigenaren aan hun werknemers gegeven. Nu geven veel Italianen het brood aan elkaar als kerstcadeau: mooi verpakt in een speciale kartonnen doos met een grote strik er omheen. En daar betaal je veel geld voor: in Italië kost een panettone al gauw een paar tientjes.

Lees meer »

Spelt-citroen koekjes

Dit zijn hele gezonde speltkoekjes: er zit namelijk fruit in, haha! :-D Zowel in de koekjes als in de glazuurlaag zit citroen. Dat geeft er lekker veel smaak aan! Ingrediënten voor 15 koekjes

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!