Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocolade-walnoot croissants

Croissantjes zijn zó al lekker, maar met walnoten en chocolade er in smaken ze nog veel beter! :-) Je hebt ze zomaar gemaakt met een blikje kant-en-klaar croissantdeeg. Zelf croissantdeeg maken staat trouwens nog steeds op mijn to-do-lijstje. Dat is nogal een project, dus daardoor komt het er steeds maar niet van. Binnenkort hopelijk! En voor nu was dit kant-en-klare deeg ook prima. Lekker makkelijk en snel klaar in elk geval! Ingrediënten voor 6 croissants

Lees meer »

Panettone met hagelslag

Omdat je ook héél goed kerstbrood kunt eten als het zo ongeveer zomer is... toch? Ik had vanmiddag lekker een stuk Italiaanse panettone. Met gekleurde hagelslag. Fijn weekend!Een panettone is een luchtig brood gevuld met suiker, fruit, rozijnen of chocolade. Je bakt 'm in een ronde hoge vorm, meestal in een papieren panettonevorm. En ook bijzonder: het brood moet meteen na het bakken een paar uur op de kop afkoelen, om te voorkomen dat 'ie inzakt (het is namelijk nogal een zwaar deeg). Vroeger werd een panettone vaak vlak voor kerst door Italiaanse fabriekseigenaren aan hun werknemers gegeven. Nu geven veel Italianen het brood aan elkaar als kerstcadeau: mooi verpakt in een speciale kartonnen doos met een grote strik er omheen. En daar betaal je veel geld voor: in Italië kost een panettone al gauw een paar tientjes.

Lees meer »

Spelt-citroen koekjes

Dit zijn hele gezonde speltkoekjes: er zit namelijk fruit in, haha! :-D Zowel in de koekjes als in de glazuurlaag zit citroen. Dat geeft er lekker veel smaak aan! Ingrediënten voor 15 koekjes

Lees meer »

Appel-geitenkaas pannenkoek uit de oven

Hebben jullie dat ook altijd? Dat als je een pannenkoek bakt met van alles er in, dat je 'm dan nooit heelhuids kunt omdraaien? (het in de lucht omkeren van een pannenkoek kan ik dus niet, nee). Deze pannenkoek met appel & geitenkaas bakte ik lekker makkelijk in de oven. Dan heb je dat probleem niet! Alleen heb je dan weer een ander nadeel, namelijk dat je maar één pannenkoek tegelijk kunt bakken... En het duurt ook wat langer om 'm te bakken. Dus dit is vooral een handige pannenkoek als je in je eentje bent! :-)Ingrediënten voor 1 pannenkoek

Lees meer »

Gierst brood (poging 1)

AFGEKEURD! Ik ben aan het experimenteren met gierst & dat gaat lang niet allemaal in één keer goed. "Hé, je hebt een hele grote kokosmakroon gebakken," riep Jan Albert zodra hij dit gierstbrood zag. :-) Daar had 'ie wel een punt mee, want de structuur van dit 'brood' lijkt ook meer op een knapperige koek dan op een zacht brood. Geen succes dus.Gierst is een graansoort met kleine korrels die bij de grasfamilie hoort. Je kunt gierst koken en het daarna als rijst eten, maar je kunt er ook meel van maken & daar mee bakken. Verder kun je de gierstkorrels net als maïs poffen, zodat je gierstpopcorn krijgt. Dat laatste heb ik trouwens ook geprobeerd, maar in plaats van popcorn kreeg ik gewoon bruin geroosterde gierst. Niet echt succes met de gierst dus tot nu toe, haha!

Lees meer »

Karnemelkcake met aardbeien

Dit is een lekkere tussendoortje, een plak van deze zomerse karnemelkcake met aardbeien. Heerlijk smeuïg, zoet en fris tegelijk! En er zit veel minder vet in dan in een 'gewone' vanillecake. Dat is ook altijd fijn, of niet? :-) 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!