Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde paprika's met noten & rozijnen

Alleen de geur al van de rijst gemengd met de kruiden, noten, lenteui en rozijnen... nomnom! Het liefst zou ik de schaal met rijst meteen al opeten. Maar ik weet dat het als vulling in een paprika uit de oven nóg lekkerder smaakt!

Lees meer »

Aardappelschotel met kip & tomaat

Aardappels met groente, maar dan nét weer even anders! Deze gekruide aardappeltjes met kip, aubergine en tomaat moeten weliswaar drie kwartier in de oven, maar de voorbereidingen heb je zo gedaan.

Lees meer »

Sandwich cottage cheese & peer

In onze koelkast stond nog een aangebroken bakje cottage cheese. Die hadden we bij de ratatouille uit de oven gegeten. Zonde om weg te gooien natuurlijk! Daarom maakte ik er dit lekkere broodje met peer & honing mee.

Lees meer »

Knoflook pellen

Vinden jullie het ook zo'n gedoe om knoflookteentjes te pellen? Ik stond altijd een eeuwigheid te prutsen om al die velletjes er af te krijgen. Helemaal niet nodig, want je kunt knoflook heel simpel & snel pellen! Ik laat je zien hoe je dat doet.

Lees meer »

Vanille cupcakes met botercreme

Een paar weken geleden had onze oudste zoon een pyjamafeestje met zijn klas. Alle kinderen kwamen 's avonds in hun pyjama's in de klas om film te kijken & lekkere hapjes te eten. Die hapjes waren door de ouders gemaakt, en ik maakte deze vanille cupcakes met botercreme.

Lees meer »

Zuurkool met shoarma

Zuurkool eten wij eigenlijk altijd in een stamppot, met zoete dingen er door heen: rozijnen, appeltjes, ananas, banaan... En de mannen eten er dan natuurlijk nog rookworst en spekjes bij. Houd jij meer van hartig dan van zoet? Dan is deze zuurkoolschotel met shoarma iets voor jou!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!