Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Fondanttaart

Deze fondanttaart is niet door mij gemaakt, maar is gebakken door onze Wander (12)! Hij heeft de smaak van het bakken helemaal te pakken en wil het ene na het andere maken. En in de categorie 'waarom makkelijk beginnen als het ook moeilijk kan' besloot hij dat hij meteen maar voor een ingewikkeld project wilde gaan: een fondanttaart. Vinden jullie 'm niet mooi gelukt?Wander zit in 1 VWO en heeft daar twee favoriete vakken: gymnastiek & verzorging! Dat zijn echt totaal niet de verzorgingslessen zoals ik die vroeger kreeg - het enige wat ik daarvan heb onthouden is hoe je de wasvoorschriften in kledinglabels moet lezen (ook handig natuurlijk, daar niet van). Bij deze lessen verzorging gaan ze ook koken en bakken! Super leuk, ik wilde dat ik dat vroeger ook had gehad. Alles wat daar in de les wordt gebakken, maakt Wander bij thuiskomst direct nóg een keer. Vaak ook nog gewoon uit zijn hoofd! En daarna wil hij dus meteen door naar andere recepten, die hij bijna helemaal zelf zelf maakt. Hij weet inmiddels trouwens wel waarom ik niet zo vaak een fondanttaart maak, want ook Wander had ruzie met zo'n enorme lap fondant. Daar kwamen natuurlijk toch wat scheurtjes en rimpels in. Maar goed, voordat ik überhaupt een foto kon maken van de hele taart had hij 'm al lang aangesneden om er een stuk van op te eten! Haha. :-D Ik moet wel een beetje oppassen wat ik hier schrijf, want Wander leest ongetwijfeld mee :-)Het recept voor fondanttaart kun je hier vinden.

Lees meer »

Kruimelkoek met jam

Vanochtend kwamen twee vriendinnen bijkletsen, en dus had ik gisteravond een lekkere koek gebakken. Deze kruimelkoek met jam is echt supersimpel om te maken: je bent langer bezig met alle ingrediënten bij elkaar te zoeken, dan dat je aan het mixen bent. Je kunt er allerlei soorten jam voor gebruiken. Lekker makkelijk dus!Ik maakte deze koek al veel vaker; het basisrecept kun je hier vinden. 

Lees meer »

Hazelnootpasta

Zelf hazelnootpasta maken is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt alleen een goede keukenmachine of koffiemolen nodig zodat je de hazelnoten kunt vermalen. De jongens vonden alleen al de geur van de verse pasta heerlijk!

Lees meer »

Mini aardbeiensloffen

Afgelopen week liep ik eindelijk zomaar weer eens een Blokker binnen en daar kwam ik  mini sloffenvormen tegen. Onweerstaanbaar natuurlijk! Die gingen dus mee naar huis en hoewel ik er eigenlijk iets anders mee wilde bakken, riepen de mannen hier luidkeels om aardbeiensloffen. :-)De sloffenvormen hebben een lengte van 16-21 cm. Je kunt de vormen uittrekken tot een langere vorm, maar ik liet beide vormen zo klein mogelijk. Ik gebruikte een half recept voor aardbeienslof. Als je alle ingrediënten houdt zoals in dat recept (ook de ingrediënten voor de sloffenbodem), dan kun je dus met deze minivormen 4 sloffen bakken. De baktijd voor de sloffenbodem blijft gelijk. Houdt de kleur van de bodem wel even in de gaten tijdens het bakken. 

Lees meer »

Papayakoekjes met walnoten

In muesli met gedroogd fruit zoek ik altijd naar de stukjes papaya, want die vind ik het lekkerst! En ik bedacht dat je met papaya vast ook lekkere koekjes kunt bakken. Ik maakte er stevige ronde koekjes van met zoete stukjes en walnoten er in. De mannen hier thuis waren er eerst nogal sceptisch over, maar toen ze uiteindelijk eentje hadden geproefd was de hele lading koekjes binnen twee dagen op! 😆

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!