Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Cakejes uit de skottelbraai

Ik vertelde het al eerder: deze zomervakantie heb ik mij uitgeleefd met de skottelbraai. Tot groot plezier van vooral onze jongste kun je daar ook cakejes in bakken!

Lees meer »

Zuurkooltaart

Eet jij zuurkool het liefst in combinatie met iets zoets, of liever met iets hartigs? In deze zuurkooltaart zitten beide varianten - hoef je lekker niet te kiezen!

Lees meer »

Spicy rijst met kip & fruit

Pittig en toch zoet: deze spicy rijstschotel met kip & gedroogd fruit heeft het allebei. Het was even afwachten of het recept een succes was, maar het pakte erg goed uit: 't was lekker!

Lees meer »

Zelf paneermeel maken

Ik maak regelmatig zelf paneermeel. Niet omdat dat zo duur is in de winkel, maar omdat zelfgemaakt paneermeel veel lekkerder is. En het is een mooie manier om oud brood op te maken!

Lees meer »

Gnocchi tomaat ovenschotel

Eten jullie wel eens gnocchi? Dat is een Italiaanse pastasoort die je in de supermarkt bij de spaghetti & macaroni vindt. Deze milde gnocchi tomaat ovenschotel heb je in een handomdraai op tafel staan!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!