Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

De kookboeken in mijn kast

Kook- en bakboeken: ik bak er bijna nooit uit, maar de kast staat er wel vol mee. Ik gebruik ze vooral als inspiratiebron. Benieuwd welke boeken er zoal in mijn kast staan?

Lees meer »

Peperkoek sterren

Jullie kennen vast wel de bekende peperkoekmannetjes (gingerbread man). Van die gekruide koekjes in de vorm van een mannetje. Je weet wel, in de film Shrek loopt er ook eentje rond. Bij gebrek aan een mannetje-uitsteekvorm maakte ik peperkoeksterren, met chocola.

Lees meer »

Kaneelsterbroodjes

Weet je wat het leukste is aan deze kaneelsterbroodjes? Niet hoe ze smaken (heel lekker overigens), maar hoe je de stervorm maakt! Met speciale uitsteek vormpjes, denk je nu natuurlijk. Nee dus. Ben je al benieuwd hoe dan wel? Ik leg het je uit.

Lees meer »

Kerststol

Eigenlijk houd ik niet zo van kerststol. Nooit gedaan ook, want krentenbrood vind ik ook maar niks. Maar ik moet bekennen dat ik toch een beetje ‘om’ ben. Deze kerststol bakte ik zelf, en echt: hij is lekker!

Lees meer »

Kruidige nasi

Vandaag maakte ik een enorme pan kruidige nasi met gemarineerd varkensvlees (en heel veel kruiden dus). Daar konden we wel 3 keer van eten :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!