Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Pizza calzone met tonijn

Een pizza calzone is eigenlijk een gewone pizza: alleen klap je een calzone dubbel, en zit de vulling in het deeg in plaats van er bovenop. Ik maakte een pizza calzone met tonijn, maar je kunt er natuurlijk alles in doen wat je maar lekker vindt.

Lees meer »

Spekboontjes

Geef gewone sperzieboontjes een lekkere smaaktwist door ze met spekjes klaar te maken. Heerlijk bij gewone gekookte aardappels, of als bijgerecht bij de rijst of een paar krieltjes.

Lees meer »

Kaassterren

Zoek je voor oudejaarsavond nog een lekker hartig zelfgemaakt hapje? Deze kaassterren smaken heerlijk en je hebt ze in een handomdraai gemaakt.

Lees meer »

De kookboeken in mijn kast

Kook- en bakboeken: ik bak er bijna nooit uit, maar de kast staat er wel vol mee. Ik gebruik ze vooral als inspiratiebron. Benieuwd welke boeken er zoal in mijn kast staan?

Lees meer »

Peperkoek sterren

Jullie kennen vast wel de bekende peperkoekmannetjes (gingerbread man). Van die gekruide koekjes in de vorm van een mannetje. Je weet wel, in de film Shrek loopt er ook eentje rond. Bij gebrek aan een mannetje-uitsteekvorm maakte ik peperkoeksterren, met chocola.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!