Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kaas-ui broodjes

Deze kaas-ui broodjes hebben we al heel wat keren gemaakt. Het is een terugkerend verzoeknummer binnen onze familie.

Lees meer »

Appel-roomkaas gebak

Met een groot vel vers bladerdeeg maak je in een handomdraai dit zoete appel-roomkaas gebak. 't Heeft wel wat van een apfelstrudel!

Lees meer »

Rode vruchtencrumble (of zoiets...)

Advies gevraagd! Ik wilde een rode vruchtencrumble, maar wat ik maakte was meer een soort fruitcakejam. Érg lekker - daar niet van - maar niet wat ik van plan was. Wat denken jullie, hoe kan dit beter?

Lees meer »

Wit zuurdesembrood

Zuurdesembrood moet lang rijzen - en daardoor kun je 't niet 's ochtends vroeg al bakken. Of toch wel? Ik testte of het deeg in de koelkast ook goed wil rijzen. Dit is het resultaat: een wit zuurdesembrood.

Lees meer »

Kerriekrieltjes met sperziebonen

Met een beetje kruiden maak je van simpele boontjes & aardappels zomaar een lekker maaltje. Wat dacht je van deze kerriekrieltjes met sperziebonen, een hamlapje en cottage cheese?

Lees meer »

Waldkorn desembrood

De meeste mensen maken (of kopen) een taart als ze een feestje geven. Ik bakte brood voor onze visite! En dit waldkorn desembrood ging héél snel op.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!