Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Mosterd tartaarballen

Light gehaktballen! Ik maakte ze namelijk van tartaar, waar veel minder vet in zit dan in gewoon rundergehakt. De ballen zijn gekruid met mosterd & dat geeft er een heel eigen smaak aan.

Lees meer »

Appel-kaneel broodpudding

Broodpudding is een klassiek zoet Engels dessert. Handig om je oude brood mee op te maken! Ik maakte er eentje met appel, kaneel en rozijnen. 't Is wel een beetje een chaos op je bord, trouwens... ;-)

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Deze kaas-ui broodjes hebben we al heel wat keren gemaakt. Het is een terugkerend verzoeknummer binnen onze familie.

Lees meer »

Appel-roomkaas gebak

Met een groot vel vers bladerdeeg maak je in een handomdraai dit zoete appel-roomkaas gebak. 't Heeft wel wat van een apfelstrudel!

Lees meer »

Rode vruchtencrumble (of zoiets...)

Advies gevraagd! Ik wilde een rode vruchtencrumble, maar wat ik maakte was meer een soort fruitcakejam. Érg lekker - daar niet van - maar niet wat ik van plan was. Wat denken jullie, hoe kan dit beter?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!