Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Granola

Waarom zou je zelf granola of cruesli maken, als er in de supermarkt zoveel soorten te koop zijn? Ik moet bekennen dat ik dat lange tijd heb gedacht. Tot nu. Want: dit is LEKKER! En ook nog eens veel gezonder én heel snel te maken!

Lees meer »

Zuurdesem hawai pizza

Een poosje terug maakte ik met brooddeeg van zuurdesem al een flammkuchen met appel en rode ui. Dit keer maakte ik er een 'gewone' pizza mee: een pizza hawai, met ham & ananas.

Lees meer »

9-granen brood

Ik heb geloof ik nog nooit zo'n luchtig & zacht brood gemaakt als dit 9-granen brood. Hij smaakt heerlijk - niet alleen qua structuur, maar ook qua smaak!

Lees meer »

Warm kaneelappeltje met rozijnen

Appeltaart light! Dit is perfect voor als je héél erg veel zin hebt in iets lekkers, zoals een warm appelgebakje, maar niet in alle calorieën daarvan. Een kaneelappeltje met rozijnen is lekker én gezond!

Lees meer »

Moestuintjes

Ik ben gek op verse kruiden: ik koop regelmatig een kruidenplantje. Daarnaast heb ik een keuken vol met gedroogde kruiden. Maar dít is een project van onze jongens: de moestuintjes! Staat jullie vensterbank er ook vol mee?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!