Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Maïsbrood

Meestal maak ik met maïsmeel een gewoon busbrood. Een maïsboterham vind ik altijd erg lekker! Dit keer maakte ik er een Amerikaans maïsbrood van, waarmee bij een warme maaltijd vaak jus mee wordt opgedept. Dit maïsbrood is heel neutraal van smaak, in  tegenstelling tot het veel zoetere cornbread dat ik eerder al eens maakte en dat bijna meer een cake dan een brood is. De zoete variant vind ik zelf het lekkerst, maar dit neutrale brood is wel veel geschikter voor allerlei soorten jus en saus.Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Yoghurt appeltaart

Als je die dikke laag poedersuiker die ik er overheen strooide gemakshalve even vergeet, dan is dit echt een super gezond taartje! Er zit geen boter in en ook geen suiker. Klinkt best goed, toch?

Lees meer »

Chocolade Milky Way koeken

Knapperige randjes en een smeuïge zachte binnenkant met gesmolten brokken Milky Way. Deze chocolade Milky Way koeken zijn onweerstaanbaar!Het zijn misschien niet de mooiste koeken, ze verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar wie vindt dat nou belangrijk - als ze maar lekker zijn. Of niet dan? :-)

Lees meer »

Spritsen

Onze oudste is verzot op spritsen, dus die moest ik natuurlijk hoognodig zelf ook eens een keer bakken. En het recept is heel simpel! Je moet er alleen voor zorgen dat je een goede stevige spuitzak hebt met een niet te kleine gekartelde spuitmond. Ik heb al eens eerder spritsen geprobeerd te bakken, maar toen gebruikte ik een hele goedkope spuitzak. Die was natuurlijk bij de eerste koek al kapot, want het deeg vraagt wel wat van de spuitzak. Dit keer ging het gelukkig beter! 

Lees meer »

Cruesli-notenkoeken

Elke dinsdagochtend hebben we op kantoor met ons communicatieteam een 'koekjesdate'. We zijn allemaal namelijk vaak zo druk met projecten en klussen, dat we eigenlijk nooit compleet zijn. Dus elke week praten we even een half uurtje bij en eten we koekjes. Vorige week bakte ik daarvoor deze grote stapel cruesli-notenkoeken!  

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!