Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Jodenkoeken

Ik zag een foto van jodenkoeken voorbij komen en dacht: die wil ik óók bakken! En voilà, een stapel jodenkoeken gebakken :-) Waar de naam van de koeken vandaan komt is niet helemaal duidelijk: het zou kunnen komen van een Joodse bakker uit Amsterdam die de koeken in de jaren '20 van de 20e eeuw verkocht. Maar de oorsprong kan ook liggen bij een Joodse bakker in Enkhuizen, die koeken verkocht die ook jodenkoeken werden genoemd. Ze worden in elk geval al sinds de 19e eeuw gebakken & wie vind ze nou niet lekker? Bij de jongens gaan ze er wel in! Ingrediënten voor 15 koeken

Lees meer »

Gogoși (Roemeense donuts)

Dit kwam ik twee jaar geleden in Roemenië tegen: gogoși! Dat zijn zoete Roemeense donuts die heel erg veel op oliebollen lijken. Je kunt ze heel eenvoudig zelf maken. 

Lees meer »

Focaccia

Deze focaccia rees letterlijk de pan uit! :-) De vierkante bakvorm die ik gebruikte was nét ietsje te klein, dus in plaats van een vrij plat brood werd het bijna een bol vloerbrood. Maar voor de smaak maakte dat gelukkig niet uit: het is een heerlijk zacht & luchtig brood. Wij aten de focaccia terwijl 'ie nog warm was bij een grote kom tomatensoep. Dit brood had ik voor de jongens gemaakt (die willen 'm het liefst zo 'gewoon' mogelijk), en voor onszelf had ik eentje met tomaat & rozemarijn gemaakt. Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Maïsbrood

Meestal maak ik met maïsmeel een gewoon busbrood. Een maïsboterham vind ik altijd erg lekker! Dit keer maakte ik er een Amerikaans maïsbrood van, waarmee bij een warme maaltijd vaak jus mee wordt opgedept. Dit maïsbrood is heel neutraal van smaak, in  tegenstelling tot het veel zoetere cornbread dat ik eerder al eens maakte en dat bijna meer een cake dan een brood is. De zoete variant vind ik zelf het lekkerst, maar dit neutrale brood is wel veel geschikter voor allerlei soorten jus en saus.Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Yoghurt appeltaart

Als je die dikke laag poedersuiker die ik er overheen strooide gemakshalve even vergeet, dan is dit echt een super gezond taartje! Er zit geen boter in en ook geen suiker. Klinkt best goed, toch?

Lees meer »

Chocolade Milky Way koeken

Knapperige randjes en een smeuïge zachte binnenkant met gesmolten brokken Milky Way. Deze chocolade Milky Way koeken zijn onweerstaanbaar!Het zijn misschien niet de mooiste koeken, ze verdienen niet de schoonheidsprijs. Maar wie vindt dat nou belangrijk - als ze maar lekker zijn. Of niet dan? :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!