Maïsbrood

Gepubliceerd op 26 februari 2019 om 16:00

Meestal maak ik met maïsmeel een gewoon busbrood. Een maïsboterham vind ik altijd erg lekker! Dit keer maakte ik er een Amerikaans maïsbrood van, waarmee bij een warme maaltijd vaak jus mee wordt opgedept. 

Dit maïsbrood is heel neutraal van smaak, in  tegenstelling tot het veel zoetere cornbread dat ik eerder al eens maakte en dat bijna meer een cake dan een brood is. De zoete variant vind ik zelf het lekkerst, maar dit neutrale brood is wel veel geschikter voor allerlei soorten jus en saus.

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 250 gram maïsmeel
  • 62 gram maizena
  • 6 gram zout
  • 250 gram (of ml) warm water
  • 4 gram droge gist


En zo maak je 'm

  1. Roer het maïsmeel, maizena en zout door elkaar.
  2. Roer in een andere kom het water en de gist door elkaar. 
  3. Doe het droge mengsel bij het natte en roer dit met een pollepel door elkaar. Dek de kom af en laat het mengsel 1 uur rijzen. 
  4. Vet een ronde bakvorm van 20 cm doorsnede in en giet het 'deeg' er in (het is meer een soort pap, dat hoort zo). Dek de vorm af en laat het deeg nogmaals 30-45 minuten rijzen. 
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 240 graden. Zet onderin de oven een lege braadslede.
  6. Zet het deeg als de rijstijd is afgelopen in de oven. Giet wat koud water in de braadslede, doe de oven dicht en verlaag meteen de temperatuur naar 220 graden. Bak het brood in 35 minuten gaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.