Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Focaccia met tomaatjes

Deze focaccia met tomaatjes is eigenlijk precies hetzelfde als een gewone focaccia, maar omdat er tomaten op zitten hoeven onze jongens er zelfs geen klein stukje van! Geeft niks, hadden wij 'm lekker helemaal voor ons zelf... :-)  Ingrediënten voor 1 klein brood

Lees meer »

Chewy pindakaas chocolade koekjes

Houd jij juist van zachte koeken, of moeten ze vooral lekker knapperig zijn? Als je de voorkeur geeft aan de eerste soort, dan zijn deze zachte pindakaas chocoladekoekjes net wat voor jou! 

Lees meer »

Spekkoek

Het bakken van spekkoek stond al heel lang op mijn lijstje, maar omdat je overal als eerste leest dat dat zo'n enorm langdurig project is, had ik het nog niet gedaan. Blijkt dat echt reuze mee te vallen! In een uur had ik de spekkoek gebakken. Best snel, toch?

Lees meer »

Gevulde appelkoeken

Deze koeken heb ik al heel lang niet meer gegeten (en dat terwijl ik ze zo lekker vind): gevulde appelkoeken met een raster er op. Echte koeken voor op zondag bij de koffie. Je kunt ze gewoon in elke supermarkt kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker (én lekkerder)!Het recept voor deze koeken is helemaal niet zo ingewikkeld. Je hebt er vooral even wat tijd voor nodig, want het maken van de rasters er op is wel een klein klusje. Maar afgezien daarvan zijn de koeken - inclusief de zelf gemaakte vulling - makkelijk om te maken! Ik bakte de koeken in het weekend en gelukkig kregen wij diezelfde zondagmiddag ongepland visite. Dat kwam perfect uit dus, want wij hadden zondagse koeken klaar liggen! :-)   

Lees meer »

Poffertjes (met gist)

Wij hebben EINDELIJK een poffertjespan! Eén van onze jongens is gek op poffertjes en vraagt er steeds om, maar zonder pan is het lastig bakken natuurlijk. Ik vond eindelijk eentje die ook op een keramische kookplaat kan, dus wij kunnen nu poffertjes eten!Ik dacht eigenlijk dat het beslag voor poffertjes hetzelfde is als pannenkoekenbeslag, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Volgens de officiële recepten bestaat poffertjesbeslag voor de helft uit bloem en voor de andere helft uit boekweitmeel. Dat laatste had ik niet meer in huis, dus ik heb er maar 100% bloem van gemaakt. En dan kun je ook nog kiezen uit recepten met gist (waarbij het beslag een uur moet rijzen), en recepten zónder. Ik heb nu beslag met gist gemaakt. De volgende keer probeer ik 't zonder gist; dat is in elk geval een stuk sneller klaar!  Het poffertjes bakken ging heel makkelijk; ook de allereerste portie lukte perfect. Ik had vooraf de nieuwe pan eerst goed ingebrand met boter, zodat hij al lekker vettig was en de poffertjes dus niet aanbakten of bleven plakken. 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!