Focaccia met tomaatjes

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 16:00

Deze focaccia met tomaatjes is eigenlijk precies hetzelfde als een gewone focaccia, maar omdat er tomaten op zitten hoeven onze jongens er zelfs geen klein stukje van! Geeft niks, hadden wij 'm lekker helemaal voor ons zelf... :-)  

Ingrediënten voor 1 klein brood

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 gram semolina
  • 5 gram zout
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 gram droge gist
  • 200 gram handwarm water
  • 30 gram olijfolie
  • grof zeezout
  • handje verse of gedroogde rozemarijn
  • handje cherry- of snoeptomaatjes, doormidden gesneden

 

En zo maak je 'm

  1. Vet een rechthoekige bakvorm van ca. 20 x 26 cm in met olijfolie. Leg er daarna een vel bakpapier in en vet dat vervolgens ook in met olijfolie. 
  2. Roer de bloem, semolina, zout, kaas en gist in een kom door elkaar. Doe het water en de olijfolie er bij en kneed het mengsel met een standmixer in 10-15 minuten tot een soepel en plakkerig deeg. 
  3. Vet je werkblad en je handen in met wat olijfolie, haal het deeg uit de kom en maak er een bal van. Leg de bal in de bakvorm. Vet de bovenkant van het deeg in met wat olijfolie en dek het daarna af met wat plastic folie. Laat het deeg daarna bij kamertemperatuur 45-60 minuten rijzen.  
  4. Vet je handen weer in met wat olijfolie. Duw het deeg met je vingers tot in de hoeken van de bakvorm, zodat in het hele bakblik een even dikke laag deeg zit. Dek het deeg weer af met het plastic folie en laat het weer 20 minuten rijzen. 
  5. Maak met je vingers gaten in het deeg (prik ze gewoon tot aan de bodem van het bakblik). Verdeel de tomaatjes over het deeg en druk ze voorzichtig aan. Besprenkel het deeg met wat olijfolie en bestrooi het met grof zeezout en rozemarijn. 
  6. Dek het deeg weer af met het plastic folie en laat het nog eens 30 minuten rijzen. 
  7. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte. 
  8. Zet het brood in de oven en bak het in 30 minuten gaar. Warm is het brood het allerlekkerst! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.