Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kokosmakronen

Deze koekjes vind je ook lekker als je eigenlijk niet zo van kokos houdt (zoals ik). Verse kokosmakronen smaken veel beter dan die uit de winkel! En wist je dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt?

Lees meer »

Tip: boter snel zacht maken

Voor heel veel recepten heb je (room)boter op kamertemperatuur nodig. Als ik er aan denk haal ik de boter op tijd uit de koelkast, maar soms vergeet ik dat ook wel eens... Met deze 5 tips heb je snel de boter op kamertemperatuur!

Lees meer »

Uien snijden zonder tranen

Oké, vertel. Hoe doen jullie dat: uien snijden zonder tranen? Bij mij wordt het elke keer weer een heerlijk emotionele toestand in de keuken. Ik ging dus op zoek naar tips om dat gesnotter te voorkomen.

Lees meer »

Desembrood met noten & vijgen

Een paar weken geleden kocht ik tijdens een weekend hiken een desembrood met noten & vijgen. Dat smaakte zo goed dat ik besloot 'm zelf ook eens te maken. Dit is het resultaat: minstens zo lekker :-)

Lees meer »

Tip: cupcakes plat maken

Een mooi bol cupcakeje is leuk, maar natuurlijk niet als je 'm wilt versieren met bijvoorbeeld fondant of marsepein. Dan moet 'ie zo plat mogelijk zijn! Gelukkig kun je een cakeje heel eenvoudig plat maken: met een glazen snijplaat.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!