Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

LunchSkins: een wasbaar broodzakje

Vind je 'm niet leuk, dit uitwasbare brood zakje? Ik kreeg 'm zomaar van een collega en het is echt super handig voor je lunch. Als je je eten op hebt zit je niet meer met zo'n enorme broodtrommel in je tas & het is veel beter voor het milieu dan plastic boterhamzakjes.

Lees meer »

Tips voor moeilijke eters

Hebben jullie er ook zo-eentje aan tafel zitten? De MOEILIJKE ETER! :-) Van tijd tot tijd trekken wij weer een nieuwe truc uit de kast om 'm toch te laten eten. Ik heb tien tips voor je op een rijtje gezet!

Lees meer »

Brood bakken in de skottelbraai

Dit stond met stip bovenaan mijn to-do-lijst voor op vakantie: brood bakken in de skottelbraai. Met onze nieuwe pizzasteen, de skottelbraai & een Slowaaks pak broodmix ging ik dus aan de slag...

Lees meer »

Update: de moestuin in Slowakije & thuis

Op de camping in Slowakije was een enorme moestuin waar we zo uit mochten plukken. Tomaten, courgettes, uien, wortels, paprika... Ondertussen groeiden onze plantjes thuis ook vrolijk verder. Wat vind je bijvoorbeeld van onze gemberplant?

Lees meer »

Gebak in Slowakije & Hongarije

Wij konden niet kiezen. En dus namen we ze maar gewoon allemaal: kardinális, isler, csokitorta krém, kürtőskalács, spička & krémes... Hebben jullie deze gebakjes al eens gehad & welke vonden jullie het lekkerst? Hier lees je wat onze favorieten zijn!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!