Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Pasta op de camping

Kijk wat ik tussen de vakantiefoto's vond: nog 'n makkelijk pastarecept, met allemaal verse ingrediënten! De saus maakte ik met een enorme vleestomaat, zelf geplukte kruiden & een scheut ketchup.

Lees meer »

Rijst met kip & perzik

Hier houd ik van: een lekker zoete saus met perzik & verse groente, en kip er door. Kroepoek en rijst er bij en je hebt een heerlijke maaltijd.

Lees meer »

Shortbread

"Zullen we koekjes bakken, mem?" zei onze oudste vanmiddag. Dat hoeft 'ie geen twee keer te vragen :-) Hij mocht de koekjes kiezen en hij besloot om shortbread te maken: een lekker kruimelige, zoete koek. Die had ik al eens eerder gemaakt & die beviel hem toen erg goed! :-)

Lees meer »

Biefstuk stoofschotel

Hoi! Vandaag weer een stoofschotel: dit keer eentje met biefstuk & lekker veel groenten. Het is weliswaar nog geen winter, maar dit smaakt nu ook wel, toch? Dit stoofpotje gaart voor het grootste deel in de oven - lekker makkelijk.

Lees meer »

Maïs-speltbrood

Met het laatste maïsmeel & volkoren speltmeel uit de kast bakte ik dit zachte maïs-speltbrood. Hij viel bij mijn collega's, voor wie ik 'm bakte, erg in de smaak!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!