Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zuurkool-ham rolletjes

Dit is weer eens wat anders dan stamppot zuurkool: ik rolde de zuurkool in plakken ham & schoof die samen met aardappels & geraspte kaas in de oven. Lekker met wat fruit en rozijnen er door heen!

Lees meer »

Appelmoes met honing

Onze jongens zijn gek op appelmoes. Ik zelf trouwens ook :-) Onmisbaar bij bruine bonen & gekookte aardappels bij ons thuis! Deze moes maakte ik zelf met appeltjes & een beetje zoete honing.

Lees meer »

Appelkoeken

Wat maak je als je een enorme zak appels krijgt? Nadat ik al een pan vol appelmoes en een enorme appelplaattaart met room had gemaakt, besloot ik om ook deze lekkere appelkoeken te bakken!

Lees meer »

Vanille cake

Soms is simpel toch gewoon het lekkerst, hè? Ik kan de mooiste & meest exotische cakes bakken, met kleurtjes, noten, chocolade & fruit er door... maar volgens onze jongens is dit toch de allerbeste: een doodgewone vanillecake!

Lees meer »

Lichtbruine melkbolletjes

Bolletjes! Dat was lang geleden dat ik die bakte. Dit weekend had ik daar eindelijk weer eens tijd voor, dus maakte ik een flinke stapel lichtbruine melkbolletjes.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!