Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocoladeletters (yum!)

Mijn naam in chocoladeletters! Zoiets dat je als kind zó graag wilt (maar nooit kreeg, natuurlijk). "Neem maar een stukje chocolade mee," had ik vorige week lachend gezegd. Kennelijk vond Sinterklaas (lees: mijn vader) 'een stukje' niet genoeg: hij nam meteen maar alle zes letters mee. Ik heb een héle lieve vader!

Lees meer »

Kruidnoten brood

Dit brood hoef je niet meer te beleggen met speculaas: dat zit er namelijk al in! Een lekker groot witbrood met kruidnoten er door. Een nieuwe favoriet hier thuis!

Lees meer »

Havermout wafels

HAVERMOUT WAFELS! Dat is nog eens lekker ontbijten, met zulke goudbruine, warme wafels. Met een beetje poedersuiker er over, of honing, een plak kaas of vers fruit...

Lees meer »

Ciabatta's (met een kant-en-klare mix)

Deze ciabatta's bakte ik met kant-en-klaar meel voor ciabatta, die ik bij de molen had gekocht. Super makkelijk en de broodjes waren lekker, maar ik was er niet 100% tevreden over: ik mis de grote gaten die in ciabatta's horen te zitten! :-)

Lees meer »

Speculaastaart

Sinterklaastijd betekent... lekkere gevulde speculaas! Al hoef je daarvoor helemaal niet op Sinterklaas te wachten: deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken!

Lees meer »

Griesmeelpudding

Met gekleurde spikkels wordt alles beter en lekkerder, vinden jullie ook niet? Deze griesmeelpudding wordt er in elk geval heel vrolijk van. De jongens hebben er van gesmuld! :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!