Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Rode koolschotel met gehakt

Dit is lekker! Een simpele door-de-weekse maaltijd & heerlijk in de winter: een rode koolschotel met aardappelpuree, appel & gehakt. En als je niet van rode kool houdt, dan neem je gewoon een andere groente!

Lees meer »

Fries roggebrood (brea)

Een echt Frysk recept: stevig & donker roggebrood! Of 'brea', zoals we dat hier zeggen. Lekker met kaas of spek en onmisbaar bij een bord stevige snert!

Lees meer »

Goede voornemens

Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie goede voornemens voor 2017? Ik niet - maar ik heb wél een aantal plannen voor komend jaar. De balans er in blijven houden bijvoorbeeld, tussen lekker & gezond. Ik wil de 10 kilometer halen met hardlopen. En er staat nog een heleboel op mijn te-bakken-lijstje!

Lees meer »

Het beste van 2016

De laatste dag van het jaar... tijd om de balans op te maken. Deze 9 recepten vonden jullie de beste in 2016, & zo te zien zijn jullie net zulke zoetekauwen als ik ben. Maar dat er toch een brood op nummer 1 staat, dat vind ik wel erg leuk! Vanavond gaan wij lekker oliebollen eten en vuurwerk afsteken. Fijne avond & een heel gezegend 2017 toegewenst!

Lees meer »

Oliebollen

Gister bakte ik oliebollen in de oven (zonder vet dus!) & toen maakte ik er ook meteen een aantal 'gewoon' in hete olie. Dat had ik nog nooit gedaan, dus daar was het wel eens tijd voor!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!