Spinaziequiche met tomaat & schapenkaas
Een quiche, daar kun je eigenlijk alles wel in verwerken! Deze lekkere spinaziequiche met halfgedroogde tomaten, schapenkaas en pijnboompitjes maakte ik met allemaal restjes uit de koelkast.
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
7 jan. 2017 16:00
Een quiche, daar kun je eigenlijk alles wel in verwerken! Deze lekkere spinaziequiche met halfgedroogde tomaten, schapenkaas en pijnboompitjes maakte ik met allemaal restjes uit de koelkast.
6 jan. 2017 16:00
Wie kent er nog gruttenkoeken? Dat is volgens mij een héél oud gerecht - ik kende het in elk geval niet. Ik bakte ze met boekweithagel. Lekker met stroop er bij!
5 jan. 2017 16:00
Het ideale kerstcadeau voor een vegetariër: een rollade! :-D Hoewel ik 'm zelf dus niet opeet, waren de mannen thuis er wel erg blij mee. Maar hoe maak je zo'n bonk vlees eigenlijk klaar? Gelukkig kon mijn schoonvader mij dat vertellen!
4 jan. 2017 16:00
Dit is lekker! Een simpele door-de-weekse maaltijd & heerlijk in de winter: een rode koolschotel met aardappelpuree, appel & gehakt. En als je niet van rode kool houdt, dan neem je gewoon een andere groente!
3 jan. 2017 16:00
Een echt Frysk recept: stevig & donker roggebrood! Of 'brea', zoals we dat hier zeggen. Lekker met kaas of spek en onmisbaar bij een bord stevige snert!
2 jan. 2017 16:00
Ik was 'm eigenlijk een beetje vergeten, deze tagliatelle met aubergine & pomodori uit de oven. En dat terwijl 'ie zo lekker is! Deze week stond hij dus weer eens op tafel.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!