Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Aardbeienslof

Een aardbeienslof is één van de favoriete soorten gebak bij ons thuis. Alleen al het sloffendeeg zonder iets er op is super lekker - en helemaal met verse aardbeien, banketbakkersroom & slagroom er bij!

Lees meer »

Sloffendeeg (basisrecept)

Vinden jullie een aardbeienslof ook zo lekker? Wij zijn er gek op: alleen al dat heerlijke sloffendeeg met amandelspijs. En wist je dat je met sloffendeeg nog veel meer lekker gebak kunt maken?

Lees meer »

Havermout pindakaas ontbijtrepen

Dit is LEKKER! Hier wil ik elke dag wel mee beginnen: zachte havermout pindakaas ontbijtrepen met banaan. Vooral als ze nog een beetje warm zijn, met gesmolten pindakaas er over... Yum!

Lees meer »

M&M koek taart

Hoera! Vandaag is onze Hessel 5 jaar geworden! En dat vieren we natuurlijk met cadeautjes, slingers & taart. De jarige mag het gebak kiezen & Hessel koos voor de M&M koek taart. Die staat bijna elke verjaardag op tafel!

Lees meer »

Aardbeien lebkuchen kwarktaart

De koekjes bleven al dagen in de pot. En de kwark hoefden de jongens ineens ook niet meer als toetje. Dus toen besloot ik er maar een taart van te maken: en toen was alles ineens zómaar opgegeten!

Lees meer »

Kip kerrie

Kip kerrie met ananas & rozijnen. Lekker mild van smaak en het staat heel snel op tafel. O, en je hebt er ook maar twee pannen voor nodig! Scheelt weer afwas. :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!