Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Moussaka

Kunnen jullie 10x heel snel achter elkaar moussaka zeggen? Haha oké dat gaat natuurlijk weer nergens over (maar je hebt het toch even geprobeerd, hè?) :-D Wij aten in elk geval weer eens lekker moussaka. De simpele (maar o zo lekkere) versie!

Lees meer »

Traktatie: cup-a-soup met soepstengels

Volgens mij krijg je als juf of meester bijna elke dag wel een stuk chocolade van alle kinderen die jarig zijn. Onze jongste trakteerde hen dus voor zijn 5e verjaardag op een lekker soepje met soepstengels!

Lees meer »

Speltbrood met kastanjes & walnoten

Tijdens onze vakantie in Slowakije kwam ik gepofte kastanjes tegen. Leuk om een brood mee te bakken, dacht ik! Dat deed ik nu dan eindelijk: ik maakte dit speltbrood met kastanjes & walnoten. Lekker!

Lees meer »

Traktatie: mandarijn poppetjes

Hessel wist precies waar hij in de klas op wilde trakteren voor zijn 5e verjaardag: op mandarijntjes met gezichtjes, een perzikje, drop jo-jo en een parasolletje. Een beetje gezond én een beetje lekker!

Lees meer »

Overnight oats met perzik & druiven

Zei ik nou laatst dat de overnight oats met banaan & chocolade de lekkerste was? Daar moet ik dan op terug komen, want deze met druiven & perzik is nog veel lekkerder! En ook handig: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!