Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kinderfeestje!

De limonade, eierkoeken, slagroom & cakeversiering staan klaar, de speurtocht is uitgezet en de schatkist is verstopt. Wij zijn klaar voor Hessel zijn 1e kinderfeestje! Hij zelf ook trouwens: de kleren die ik voor hem had klaargelegd waren niet goed, hij moest 'feestkleren' aan, en die zocht hij zelf wel even uit. Laat de meute maar komen! :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vruchten

Elke keer denk ik: dít is het lekkerste brood. En dan bak ik weer een nieuwe variant, die eigenlijk nog beter smaakt. Hoe moet ik nou ooit een favoriet kiezen? :-) Dit desembrood met noten & vruchten komt in elk geval hoog op de lijst te staan!

Lees meer »

Matses

Weet je wat ik zo leuk vind aan matses? Niet de smaak (daar vind ik eigenlijk niks aan, als ik eerlijk ben), maar de geschiedenis die er aan vast zit! Weet jij welk verhaal er achter zit? Nee? Nou, daar komt-ie.

Lees meer »

Brownie hartjes

Fijne Valentijnsdag! Wij vierden het met deze brownie hartjes: die kregen onze jongens mee naar school. Zijn jullie vandaag ook met iets leuks verrast, of hebben jullie zelf iets liefs voor een ander gedaan?

Lees meer »

Tonijn tortilla's

Kunnen jullie tortilla's eten zonder te knoeien? Hier wordt het altijd een dikke bende op tafel! :-) Vandaag stonden er tortilla's gevuld met tonijn & groente op het menu.

Lees meer »

Chocolate chip cake

What to do met leftover chocoladeletters? Ik bakte er een chocolate chip cake van, met lekker veel stukjes melk chocolade er door. Tot grote vreugde van alle vier mannen thuis: die wisten er wel raad mee!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!